
Tuore inkivääri antaa makua pehmeään suklaakakkuun.
Punajuurella mehevöitetty suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kakku. Soseuta keitetyt punajuuret sauvasekoittimella tai esimerkiksi monitoimikoneen kulhossa. Pilko suklaa vesihauteen päällä olevaan metallikuppiin ja anna suklaan sulaa. Lisää sulan suklaan sekaan punajuurisose, raastettu inkivääri, kardemumma, maustepippuri ja neilikka.
- Sulata voi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vuorotellen voisulaa ja siivilöityä jauhoseosta suklaaseoksen joukkoon.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaahdota ne keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Puhdista vispilät ja vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele keltuais- ja valkuaisvaahdot suklaa-punajuuri-jauhoseokseen tasaiseksi taikinaksi.
- Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Ota kypsä kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia, ennen kuin kumoat kakun ritilän päälle koristelua varten.
Missä punajuuri?
Ohjeen ainesosista puuttuu kokonaan kananmuna (montako kpl?) ja neilikka (paljonko?). Samoin ohjeessa ei kerrota, missä vaiheessa margariini lisätään. Lisäksi pyydetään "lopuksi" lisäämään kuivat aineet, mutta ne eivät käsitä sokeria, koska se täytyy lisätä keltuaiseen. No, onnistui hyvin vaikka sovelsin ohjetta lukiessani: 3 munaa, 1/2 tl neilikkaa, margariini punajuuri-suklaaseokseen ja sokeria vähän liikaa.
Huh, olipas tuo resepti päässyt lipsahtamaan keskeneräisenä. Korjasimme tilanteen. Pahoittelut, että jouduit arvuuttelemaan Zhanna. Onneksi olet selvästi hyvä leipuri, kun onnistuit :)