
Maukas ja herkullinen pata syksyn kylmeneviin päiviin. Ihana savun aromi saadaan savupaprikasta ja makkarasta.
Herkullinen pata palkitsee kärsivällisen kokin!
Alkuperäinen resepti löytyy biamaith.ie
450g - 900g. naudan paistia
100-200g. chorizo makkaraa
1 kpl punasipuli
6 kpl valkosipulin kynsiä
8 - 10 kpl. salottisipulia
1 kpl. punainen paprika
400g Tomaattimurskaa
500g paseerattua tomaattia, voit käyttää myös tuoreita tomaatteja, jotka hienonnettu blenderillä
1 kpl. lihaliemikuutio
4dl. vettä
3 tl. mustapippuria
2 tl. savupaprikaa
2tl rypsiöljyä
8-10 perunaa ( valinnaisesti)
Savuarominen liha- chorizopata
Työvaiheet
1. Laita uuni 180 asteeseen
2. Silppua kaikki sipulit pieniksi. Kuullota pannulla, tai padassa miedohkolla lämmöllä, kunnes ovat saaneet väriä.
2. Pilko lihat sopiviksi suupaloiksi ja lisää sipulien joukkoon. Ruskista n. 5 min.
3. Leikkaa chorizo pieniksi siivuiksi ja lisää lihojen sekaan. Lisää samalla hienonnettu paprika sekä savupaprika ja jatka vielä hetki paistamista.
4. Mikäli ruskistit lihat ja sipulit pannulla, siirrä ne nyt uunin kestävään pataan. Lisää joukkoon tomaattimurskat vesi ja lihaliemikuutio.
5. Laita pata uuniin ja anna hautua 3 h
6. Jos haluat laittaa perunat padan sekaan, niin lisää nyt kuoritut, lohkotut perunat ja anna hautua vielä n. puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
7. Tarkasta maku .
Lauantairuuaksi