Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sillä aikaa kun hedelmien ja yrttien maustama lammaspata porisee liedellä, lisukkeeksi tulevat dukkahjuurekset paahtuvat uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lammaspata

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
kanelitankoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
tl
sahramia
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
200
g
kuivattuja aprikooseja
½
dl
minttua hienonnettuna
(1
säilötty sitruuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
DUKKAHJUUREKSET
600
g
juureksia (esim. juuriselleriä ja porkkanaa)
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
dukkah-maustetta
LISÄKSI
kuskusia

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä padassa muutama minuutti. Lisää lihat ja paista niihin kaunis väri. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada lihaliemi pataan, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna padan porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunti.

  2. Valmista sillä aikaa juurekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne pitkittäin. Laita juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljy päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Ripottele dukkahmauste päälle.

  3. Paloittele aprikoosit ja lisää ne pataan. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Hienonna minttu ja lisää se pataan. Halutessasi voit kuutioida mukaan myös säilötyn sitruunan. Tarkista maku, lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata dukkahjuuresten ja kuskusin kanssa.

Vinkki! Viimeistele pata fetajuustolla ja granaattiomenansiemenillä. 

Kommentit (1)

A-M

Kuullostaa super herkulliselta. Täytyy hankkia tuota Dukkah maustetta. Ei ole entuudestaan tuttu. Ras el Hanoutia käytän paljon. Kiitos Sanna reseptistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-punajuurilaatikko

Ainekset

800
g
punajuuria
1
hapokas omena
1
sipuli
7
dl
vettä
rkl
kasvisfondia
2
dl
kvinoaa
200
g
fetaa
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tummaa balsamietikkakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  4. Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nämä suolaiset sormisyötävät on kuin tehty kuohuviinin tai samppanjan seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
60–70 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gougères eli juustotuulihatut

Ainekset

6
rkl (90 g)
voita
dl
vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
muskottipähkinää
dl
vehnäjauhoja
70
g
vahvaa Comté-juustoa
4
isoa kananmunaa (L-koko)
½
tl
mustapippuria
Voiteluun
1
kananmuna
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Kuutioi voi pinnoitettuun kattilaan. Lisää vesi, suola ja muskottipähkinä. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot.

  3. Kuumenna seosta keskilämmöllä voimakkaasti puulastalla sekoittaen noin 2 minuuttia, kunnes seos muodostuu taikinaksi ja irtoaa kattilan reunoilta. Jatka sekoittamista vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetken.

  4. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan taikinan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mustapippuri.

  5. Laita pursotinpussiin tasapäinen tylla (Ø n. 12 mm). Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperien päälle taikinasta pieniä palloja (Ø 2½ cm). Jätä pallojen väliin kohoamisvaraa.

  6. Erottele voitelua varten keltuainen kuppiin. Lisää vesi ja vatkaa sekaisin. Voitele taikinapallot munavesiseoksella.

  7. Paista uunissa pellillinen kerrallaan, 18–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Helposti yhdellä pannulla valmistuva munapannu höystetään sienillä, pekonilla ja babypinaatilla. Tarjoile rapean täysjyväleivän kanssa ja maittava iltapala on taattu. 

Älä säikähdä reseptistä löytyvää pekonia, sillä se näyttelee tällä kertaa maustajan pääroolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-pekoni-munapannu

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
½
pkt (noin 75 g)
pekonikuutioita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
ps (noin 65 g)
babypinaattia
1
kananmuna
Päälle
2
rkl
savu- tai muuta juustoraastetta
Lisäksi
täysjyväleipää

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ja laita kuumalle pannulle. Paista, kunnes nestettä irtoaa. Mausta.
  2. Lisää pekoni ja jatka paistamista, kunnes pekoni ja sienet ovat rapeita. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet joukkoon.
  3. Lisää etikka ja pinaatti ja paista hetki, kunnes etikka haihtuu. Tee pannun keskelle kolo ja riko kananmuna koloon.
  4. Anna munan hyytyä, kunnes valkuainen ei ole enää kirkas.
  5. Ripottele juusto päälle ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Joulun helpoin ja täydellisin uuniruoka on tässä. Kermainen mascarpone, aromikas maa-artisokka ja hienostunut tryffeliöljy antavat uunilohelle uskomattoman hienon maun. Valmiin lohen pinnalle ripoteltu sitruunatimjami antaa raikkaan säväyksen, mutta sen voi korvata myös tavallisella timjamilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä
1
tl
suolaa
200
g
mascarponejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
250
g
maa-artisokkaa
½
tl
suolaa
1–2
rkl
tryffeliöljyä
Lisäksi
2–3
rkl
sitruunatimjamia hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.

  2. Sekoita mascarpone ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.

  3. Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pinta on mullasta täysin puhdas. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle puolet tryffeliöljyn määrästä.

  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.

  5. Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisäksi paahdettuja perunoita tai joulun kasvislaatikoita.

Kommentit (0)