
Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.
Kantarelli-savutofupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
- Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Mikä on tämä vegaaninen margariini? Mistä sitä saa?
Kaikki maidottomat margariinit ovat pääsääntöisesti vegaanisia. Hyvän makuinen ja toimiva vegaaninen margariini on esim. tummansinikuvioidussa paketissa oleva Keiju 70%, joka toimii hyvin leivällä, paistamisessa ja leivonnassa. Kyseistä margariinia löytyy ihan joka kaupasta.
En menisi noin paljon salviaa kyllä käyttelemään. Olkoon että varsinainen huumesalvia onkin eri kasvi niin kyllä maustesalviallakin isoina annoksina jonkinlaisia vaikutuksia on.
Kiitos kommenteista, sinisen Keiju-rasiamargariinin lisäksi esimerkiksi hopeanväriseen pakettiin pakattu maidoton Sunnuntai-leivontamargariini on vegaanista.
Salviaa voi hyvin laittaa vähemmänkin, oman maun mukaan, tai vaihtaa yrtin kokonaan esimerkiksi miedompaan ruohosipuliin.