Pizzachef on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Napolilainen pizza
Napolilainen pizza

Napolilainen pizza onnnistuu hyvin myös sähköuunissa. Lempitäytteeni ovat ilmakuivattu kinkku sekä viikunahillo, jotka antavat mukavan suolaisen ja makean tasapainon.

Yksi vaihtoehto täytteiksi:

- prosciutto, mozzarella, parmesaani & viikunahillo

Tomaattikastike:

- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (San Marzano)

- 20g suolaa

- 15g oliiviöljyä

- tuoretta basilikaa

- 2 valkosipulinkynttä

Taikina & valmistus:

Taikinan tein pizzanpaistajien laskurin mukaisesti näillä spekseillä:

- jauhona: Caputo Cuoco

- hydraatio 68 %

- kuivahiiva

- 48 tunnin kylmäkohotus

- suola 2,6%

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
noin 2 vrk
Vaikeustaso
Vaikea

Napolilaista pizzaa sähköuunissa

Ainekset

Prosciutto
Mozzarella
Parmesaani
Viikunahillo

Työvaiheet

Pizzanpaistajien taikinalaskurin alapuolelta löydät selkeät ohjeet taikinan valmistukseen.

Tomaatit kannattaa murskata käsin, jotta siemenet eivät mene rikki. Sekoita kaikki aineet keskenään. Valkosipulin kynnet pilkotaan kolmeen osaan ja otetaan pois ennen pizzan päälle levittämistä.

Pizzakiveä en ole vielä hommannut, mutta uunin pellin päällä ilman leivinpaperia paistojälki on ihan ok. Pizzalapio on melkein pakollinen, koska ilman sitä ei pizza tahdo uuniin ehjänä selvitä. Aikaisemmin käytin ihan vain puista leikkuulautaa, mutta nykyään käytössä tämmönen: https://pizzatarvike.fi/pizzatarvikkeet/pizzalapio-bakstespade/

Sähköuunissa korkeampi hydraatio toimii paremmin, mutta taikinan käsittely voi olla hieman haastavampaa. Pyörittelyssä toimii hyvin semola tai karkea vehnäjauho.

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pannupizzan pika-apu on valmis pizzapohja, jonka voi napata mukaan pakastealtaasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annospizzaa
Valmistusaika
30 min + sulamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen pizza

Ainekset

4 x 150
g
pizzataikinaa pakasteesta (esim. Fazer)
Täyte
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
öljyä
3
dl
kreikkalaista jugurttia
2
palloa (á 200 g)
mozzarellaa
2
rkl
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
(salviaa)

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan jääkaappiin kelmuilla peiteltynä 8 tunniksi. Huoneenlämmössä taikina sulaa 3 tunnissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Kauli tai taputtele taikinat jauhojen avulla annospizzoiksi (Ø 26 senttiä).
  4. Leikkaa sienistä kuivat kannat ja lohko sienet. Halkaise tomaatit. Paista sieniä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  5. Levitä pohjien päälle jugurttia. Ripottele päälle sienet ja tomaatit. Revi mozzarella ja lisää palat pizzoille.
  6. Paista pizzoja kaksi kerrallaan leivinpaperin päällä uunipellillä, noin 15 minuuttia.
  7. Ripottele kypsien pizzojen pinnalle kapriksia, rouhi mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Salvian ystävä voi lisäta päälle tuoretta salviaa.

Vinkki! Pizzat voi paistaa myös valurautapannussa. Laita pannu hetkeksi uuniin kuumenemaan. Nosta pizza pannulle ja kypsennä uunissa. Kuumassa pannussa pohjasta tulee rapeampi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pesto ja jugurtti antavat lisämakua kreikkalaiseen pitsaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 ISO TAI 2 PIENTÄ
Valmistusaika
30 min + nostatus
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen fetapitsa

Ainekset

Täyte
¾
dl
punaista pestoa
1½
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
pkt (150 g) fetaa
2–3
tomaattia
1
dl
kirsikkatomaatteja
1
dl
kalamataoliiveja
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina perusohjeen mukaan.
  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Laita pelti kuumenemaan uuniin.
  3. Painele taikina leivinpaperille yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi pohjaksi. Käytä apuna jauhoja.
  4. Sekoita peston joukkoon tomaatti-pyree. Sekoita jugurtti notkeaksi. Murenna feta. Viipaloi tomaatit.
  5. Levitä pitsapohjan päälle pestoseos ja jugurtti. Lisää päälle feta, tomaatit ja oliivit.
  6. Ota kuuma pelti uunista. Vedä pitsa leivinpaperin avulla pellille.
  7. Paista pitsaa noin 15 minuuttia, kunnes se on mehevä ja reunat ovat saaneet väriä. Silppua pinnalle tuoretta oreganoa.