
Napolilainen pizza onnnistuu hyvin myös sähköuunissa. Lempitäytteeni ovat ilmakuivattu kinkku sekä viikunahillo, jotka antavat mukavan suolaisen ja makean tasapainon.
Yksi vaihtoehto täytteiksi:
- prosciutto, mozzarella, parmesaani & viikunahillo
Tomaattikastike:
- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (San Marzano)
- 20g suolaa
- 15g oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
Taikina & valmistus:
Taikinan tein pizzanpaistajien laskurin mukaisesti näillä spekseillä:
- jauhona: Caputo Cuoco
- hydraatio 68 %
- kuivahiiva
- 48 tunnin kylmäkohotus
- suola 2,6%
Napolilaista pizzaa sähköuunissa
Ainekset
Työvaiheet
Pizzanpaistajien taikinalaskurin alapuolelta löydät selkeät ohjeet taikinan valmistukseen.
Tomaatit kannattaa murskata käsin, jotta siemenet eivät mene rikki. Sekoita kaikki aineet keskenään. Valkosipulin kynnet pilkotaan kolmeen osaan ja otetaan pois ennen pizzan päälle levittämistä.
Pizzakiveä en ole vielä hommannut, mutta uunin pellin päällä ilman leivinpaperia paistojälki on ihan ok. Pizzalapio on melkein pakollinen, koska ilman sitä ei pizza tahdo uuniin ehjänä selvitä. Aikaisemmin käytin ihan vain puista leikkuulautaa, mutta nykyään käytössä tämmönen: https://pizzatarvike.fi/pizzatarvikkeet/pizzalapio-bakstespade/
Sähköuunissa korkeampi hydraatio toimii paremmin, mutta taikinan käsittely voi olla hieman haastavampaa. Pyörittelyssä toimii hyvin semola tai karkea vehnäjauho.
Hyvät täytteet!