Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 263 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Auringon alla kypsyneet tomaatit saavat suolaisen potkun tapenadesta. Mehevä täyte toimii ihanasti lehtevän ja rapean pohjan kanssa.

Kaipaatko vaihtelua suolaisiin piirakoihin? Kokeile seuraavaksi tomaattipiirakkaa, johon ei tarvita juustoa eikä kermaa.

Pääosassa ovat tällä kertaa isot ja mehevät pihvi- tai häränsydäntomaatit. Tomaatit viipaloidaan, käsitellään suolalla ja valutetaan ennen latomista piirakan päälle. Näin ne eivät kostuta piirakan pohjaa paistamisen aikana.

Piirakkaan käytetään valmista lehti- tai voitaikinaa, josta muotoillaan pohja leivinpaperin päälle. Tarkoitukseen sopii yhtä hyvin niin esikaulittu ja laskostettu taikina kuin erilliset taikinalevytkin, jotka voi nipistellä reunoistaan yhteen.

Entä piirakan voimakkaan herkullinen maku? Se saadaan aikaan sipaisemalla pohja kevyesti tapenadella eli oliivitahnalla. Jos tapenade ei ole vielä tuttu tuote, löydät purkin kaupasta helposti sieltä mistä pestotkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tapenade-tomaattipiirakka

Ainekset

1
pkt (500 g)
voi- tai lehtitaikinaa
4
häränsydän- tai pihvitomaattia
½
tl
suolaa
100
g
kirsikkatomaatteja
1
prk (120 g)
tapenadea
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku basilikaa
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa isot tomaatit 1 cm:n viipaleiksi, laita siivilään ja mausta suolalla. Anna levätä puoli tuntia. Puolita kirsikkatomaatit.

  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja laita tyhjä pelti uuniin 10 minuutiksi.

  4. Kauli taikina leivinpaperilla noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Tee veitsellä viillot noin 2 cm:n päähän taikinan reunasta. Näin reuna kohoaa kauniisti.

  5. Levitä taikinalle ensin tapenade ja sitten tamaatit. Valuta öljy päälle ja rouhi pippuri pinnalle. Voitele reunat munalla.

  6. Vedä piirakka papereineen kuumalle pellille ja paista uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Ripottele piirakalle basilikaa ja suolaa.

Vinkki Tapenadea eli oliivitahnaa tehdään sekä mustista että vihreistä oliiveista. Kumpi tahansa käy piirakkaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Miten taikinan viiltäminen saa sen kohoamaan kauniisti?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Taikinan reunat kohoavat ylös viiltokohdasta paistettaessa, taika piilee siinä! :)

Vierailija

Miten taikinan ostaminen kaupasta on leipomista

LOL

Kyllä sen sen taikinan joku on jo leiponut valmiiksi kotileipurin arkea helpottamaan. Aina voi toki tehdä itse, netistä löytyy ohjeita. Ihania nämä mielensäpahoittajat. 🤣

Kiitos herkullisesta ohjeesta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.