Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Ruokaisa salaatti syntyy valmiista grillibroilerista ja kypsistä linsseistä. Kokonaisuus raikastuu mansikoilla ja saa hunnukseen täyteläistä cashew-jogurttikastiketta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-broilerisalaatti ja cashewjogurtti

Ainekset

1
prk
säilykelinssejä
3-4
grillattua broilerin koipireittä
2
porkkanaa
1
l
tuoreita kantarelleja
2
rkl
öljyä
½
limetin mehu
½
tl
suolaa
½
l
mansikoita
100
g
lehtipinaattia
1
ruukku
salaattia
1
ruukku
korianteria
Cashew-jogurttikastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
maustamatonta jugurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
½
limetin mehu
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Sekoita tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  2. Valuta linssit. Riivi broilerin lihat luista. Kuori ja suikaloi porkkanat.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kantarelleja viisi minuuttia. Purista sienten päälle limen mehu ja anna kiehahtaa nopeasti. Mausta suolalla.
  4. Perkaa ja halkaise mansikat.
  5. Yhdistä kulhossa linssit, broileri, porkkanasiivut, paistetut kantarellit, mansikat, tuore pinaatti, salaatti ja korianteri. Tarjoa jogurttikastikeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä130
Seuraa 
Liittynyt13.11.2014

Ovatko cashewpähkinät paahdettuja? Onko väliä?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eivät ole paahdettuja eivätkä suolattuja vaan ihan naturel. Voit tietenkin kokeilla myös paahdetuilla!

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannu Linnun bravuurisalaatissa yhdistyvät maukas juusto ja mehukkaat persikat.

”Provolone on lempijuustojani. Ihastuin siihen opiskeluaikoinani Napolissa. Persikoiden ja juuston yhdistelmä oli Pekan idea, jota vastustin aluksi, koska se toi mieleeni pizzerioissa vihaamani kinkku-ananaskombon. Olin väärässä, sillä vahva ja intensiivinen juusto kestää makean happaman...

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persikka-provolonesalaatti

Ainekset

5
persikkaa (tai persimonia)
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
ruukku
salviaa
5
punasikuria
1
ruukku
roomansalaattia
1
ruukku
basilikaa
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
Kastike
½
dl
oliiviöljyä
¼
dl
kurpitsaöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Lisäksi
350
g
provolone-juustoa (ei picantea, koska se murenee)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastukselle. Puolita tai lohko persikat (tai persimonit), poista kivet. Sivele hedelmät oliiviöljyllä. Valuta päälle hunaja. Hienonna salvia, ja ripottele siitä puolet hedelmille, jätä loput odottamaan. Paahda persikoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.
  2. Revi punasikurit ja roomansalaatti kulhoon. Hienonna basilika ja lisää se salvian kanssa salaattien joukkoon.
  3. Paahda pistaasipähkinöitä ja siemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten salaattiin.
  4. Valmista kastike. Sekoita öljyt, etikka, hunaja, suola ja sokeri keskenään. Kääntele kastike salaattiin.
  5. Levitä salaatti laakealle vadille. Paloittele huoneenlämpöinen provolone salaattipedille. Lisää persikat päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Kokoa kulhoon reippaasti myös protskuja – ja rutkasti makua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi -kanakulho

Ainekset

200
g
tuoretta ananasta
100
g
lehtikaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
4
broilerin rintafilettä
1
tl
suolaa
2
dl
kimchiä
Maapähkinäkastike
4
rkl
maapähkinävoita
½
dl
vettä
2
rkl
limetin mehua
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Tee kastike: mittaa maapähkinävoi kulhoon ja ohenna vedellä. Sekoita muut ainekset joukkoon.
  2. Laita nuudelien vesi kiehumaan. Revi lehtikaalin lehdet paloiksi lehtiruodin ympäriltä. Kuutioi ananas.
  3. Keitä nuudelit. Valuta ne ja kaada kuumina takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon lehtikaali ja mausta soijalla.
  4. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Paista fileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta pannu levyltä, peitä kannella.
  5. Kokoa kulhon pohjalle nuudeli-lehtikaaliseosta. Nostele päälle kimchiä ja ananaskuutioita. Siivuta fileet ja nosta ne päällimäisiksi. Viimeistele kastikkeella.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Caesarkastike valmistetaan majoneesin sijaan maustamattomasta jogurtista. Broilerille riittää mausteeksi sitruunamehu, joka antaa mukavasti kirpeyttä ja raikkautta.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevyempi kana-caesar

Ainekset

1
kerä
rapeaa salaattia, esim. Cosmopolitan
300
g
broilerinfileesuikaleita
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunanmehua
2
palaa
ruisleipää
1
rs (250 g)
värikkäitä kirsikkatomaatteja
1/2
dl
parmesaanilastuja
Kastike
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
1
tl
sinappia
1
tl
kalakastiketta
1
pieni murskattu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele salaatinlehdet ja levitä kokonaisina lehtinä laakealle vadille.
  2. Ruskista broilerinfileesuikaleet tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  3. Paahda ruisleipäpalat leivänpaahtimessa rapeiksi ja kuutioi. Huuhtele tomaatit ja puolita.
  4. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa sekaisin. Levitä salaatinlehtien päälle fileesuikaleita, kirsikkatomaatteja, ruisleipäkrutonkeja ja parmesaanilastuja. Lusikoi päälle kastiketta. Nauti heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvä idea, mutta eikö nimi pitäisi kirjoittaa yhteen: kana-caesar? 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä
Paistetut ankanrinnat  ja luumut,  s.30
Paistetut ankanrinnat ja luumut, s.30

Täydellinen ohje ankanrintojen paistamiseen! Samalla pannulla hautuvat mehukkaat luumut ja fenkolit.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ankanrinnat ja luumut samassa pannussa

Ainekset

2
ankanrintaa
8
pientä luumua (n. 250 g)
1
fenkoli
1
punasipuli
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
roseepippuria
½
tl
kuminansiemeniä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla. Viillä rasvapintaan ristikkoviillot terävällä veitsellä. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi fenkoli ja kuorittu sipuli. Hienonna timjami.
  2. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Säädä liesi keskilämmölle ja anna pannun kuumentua pikkuhiljaa niin, että ankan rasva alkaa sulaa. Nosta vähitellen lieden lämpöä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia, kunnes suurin osa rasvasta on sulanut ja fileen pinta on paistunut rapeaksi. Jos rasva alkaa kärytä, laske lieden lämpötilaa. Käännä fileet ja paista 2 minuuttia.
  3. Poista lihat pannusta ja valuta kuuma rasva varovasti talteen. Laita 2–3 rkl ankanrasvaa takaisin pannuun. Ruskista siinä sipulia ja fenkoleita 3–5 minuuttia. Laita ankat lihapuoli alaspäin takaisin pannuun. Lisää luumut, timjami, roseepippuri, kumina ja balsamietikka. Kypsennä 5 minuuttia niin, että etikka kiehuu kasaan ja luumut hieman pehmenevät. Mausta suolalla.
  4. Peitä pannu foliolla ja anna lihan vetäytyä pannussa 10 minuuttia.

Vinkki Säilytä ylijäänyt ankanrasva kylmässä ja käytä esimerkiksi perunoiden paistamiseen.

Kommentit (0)