Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Ruokaisa salaatti syntyy valmiista grillibroilerista ja kypsistä linsseistä. Kokonaisuus raikastuu mansikoilla ja saa hunnukseen täyteläistä cashew-jogurttikastiketta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-broilerisalaatti ja cashewjogurtti

Ainekset

1
prk
säilykelinssejä
3-4
grillattua broilerin koipireittä
2
porkkanaa
1
l
tuoreita kantarelleja
2
rkl
öljyä
½
limetin mehu
½
tl
suolaa
½
l
mansikoita
100
g
lehtipinaattia
1
ruukku
salaattia
1
ruukku
korianteria
Cashew-jogurttikastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
maustamatonta jugurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
½
limetin mehu
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Sekoita tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  2. Valuta linssit. Riivi broilerin lihat luista. Kuori ja suikaloi porkkanat.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kantarelleja viisi minuuttia. Purista sienten päälle limen mehu ja anna kiehahtaa nopeasti. Mausta suolalla.
  4. Perkaa ja halkaise mansikat.
  5. Yhdistä kulhossa linssit, broileri, porkkanasiivut, paistetut kantarellit, mansikat, tuore pinaatti, salaatti ja korianteri. Tarjoa jogurttikastikeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä130
Seuraa 
Liittynyt13.11.2014

Ovatko cashewpähkinät paahdettuja? Onko väliä?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eivät ole paahdettuja eivätkä suolattuja vaan ihan naturel. Voit tietenkin kokeilla myös paahdetuilla!

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Helppoa ja herkullista! Marinoi broilerit mureiksi ja mausteisiksi ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa tomaatti-jogurttikana tahnojen, salaattien ja leivän kanssa.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + marinointi 4–10 t
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaattijogurttikana

Ainekset

600
g
broilerin rintafileitä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianteria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos rintafileet ovat paksuja, halkaise ne ohuemmiksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje ja anna fileiden maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Siirrä fileet marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. 
  5. Ripottele suola fileiden pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoa leivän, salaattien ja tahnojen kanssa kokonaisina fileinä tai reiluiksi paloiksi leikattuina.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Tuure Kilpeläisen päivänä Satulinnassa syödään sitruunavinegretillä mehevöitettyä perunasalaattia ja tuoretta siikaa. Muusikon perunasalaattia maustaa lehdenohuiksi viipaleiksi leikattu fenkoli.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + perunoiden keittäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Tuuren perunasalaatti

Ainekset

500
g
kiinteitä perunoita
1
pieni
fenkoli
5
retiisiä
50
g
lehtipinaattia
Sitruunavinegretti
1/2
dl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Koristeeksi
versoja (esim. lehtikaalin)

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi retisiit.
  3. Vatkaa vinegretin ainekset yhteen isossa kulhossa. Sekoita joukkoon perunat, fenkolit, retiisit ja pinaatit. Kumoa tarjolle ja koristele versoilla.

Vinkki! Tarjoa perunasalaatti siikacevichen kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Supernopea vokki on pelastus silloin, kun ruoka on saatava äkkiä lautaselle. Ananasmehusta ja soijasta saat vokille helpon hapanimelän kastikkeen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-kasvisvokki

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
200
g
broccolinia (varsiparsakaalia)
400
g
broilerin jauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Kastike
1
rkl
ketsuppia
1
dl
ananasmehua
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruuan valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat suikaleiksi. Puolita pavut ja halkaise isommat broccolinit pitkittäin.
  3. Paista jauheliha pinnoitetulla vokki- tai paistinpannulla kypsäksi. Siirrä syrjään pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Kasvikset saavat jäädä reilun napakoiksi. Siirrä paistettu broileri takaisin pannuun, lisää suola ja kuumenna vokki vielä kertaalleen.

Kommentit (0)