Kodin Kuvalehti on lisännyt 552 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Ruokaisa salaatti syntyy valmiista grillibroilerista ja kypsistä linsseistä. Kokonaisuus raikastuu mansikoilla ja saa hunnukseen täyteläistä cashew-jogurttikastiketta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-broilerisalaatti ja cashewjogurtti

Ainekset

1
prk
säilykelinssejä
3-4
grillattua broilerin koipireittä
2
porkkanaa
1
l
tuoreita kantarelleja
2
rkl
öljyä
½
limetin mehu
½
tl
suolaa
½
l
mansikoita
100
g
lehtipinaattia
1
ruukku
salaattia
1
ruukku
korianteria
Cashew-jogurttikastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
maustamatonta jugurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
½
limetin mehu
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Sekoita tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  2. Valuta linssit. Riivi broilerin lihat luista. Kuori ja suikaloi porkkanat.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kantarelleja viisi minuuttia. Purista sienten päälle limen mehu ja anna kiehahtaa nopeasti. Mausta suolalla.
  4. Perkaa ja halkaise mansikat.
  5. Yhdistä kulhossa linssit, broileri, porkkanasiivut, paistetut kantarellit, mansikat, tuore pinaatti, salaatti ja korianteri. Tarjoa jogurttikastikeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä130
Seuraa 
Liittynyt13.11.2014

Ovatko cashewpähkinät paahdettuja? Onko väliä?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eivät ole paahdettuja eivätkä suolattuja vaan ihan naturel. Voit tietenkin kokeilla myös paahdetuilla!

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahda kasviksille grilliraitoja ja kuutioi päälle fetaa. Kreikkalainen kulho yhdistää välimeren parhaat maut.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 40 min + marinoituminen 4 t

Krekkalaiset kulhot

Ainekset

2
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
munakoiso
2
paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
fetajuustoa
100
g
vuonankaalia
souvlaki-vartaat
600
g
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vartaat. Leikkaa liha kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna oregano ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Mittaa mukaan öljy ja mustapippuri. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua 4 tuntia. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  2. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja vuonankaali. Kuutioi feta.
  3. Nosta lihapalat marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sivele munakoisojen ja paprikasiivujen pintaan öljyä. Kuumenna paistin- tai parillapannu. Ruskista munakoisosiivut, paprikat ja lihat. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa liha. Kokoa kulhot.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Pia Ingberg

Tahmeanmakea uunibroileri valmistetaan tällä kertaa korealaisittain, ja koko ateria syntyy samassa astiassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileri ja korealainen riisi

Ainekset

2
dl
riisiä
4
dl
vettä
½
tl
suolaa
8
broilerin koipinuijaa
1
tl
suolaa
Maustekastike
3
rkl
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
siirappia
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
2
dl
babypinaattia
1
dl
mung-pavun ituja

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustekastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uuniastiaan riisi ja vesi. Lisää suola ja sekoita. Huuhtaise kananuijat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Lado riisin päälle. Ripottele pintaan suolaa. Sudi pullasudilla noin puolet kastikkeesta nuijien päälle. Laita pata tai vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.
  3. Nosta vuoka uunista ja käännä kuumat nuijat varovasti ympäri. Sudi loput kastikkeesta paljaalle puolelle. Laita vuoka takaisin uuniin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja kokoa päälle ituja ja pinaattia.

Vinkki! Voit tehdä korealaisen uunibroilerin myös paistileikkeistä. Ne sopivat hyvin uunikypsennykseen.

 

Kommentit (3)

9oiad

Jotenkin vierastan ajatusta, että riisi kypsennetään samassa astiassa kuin broileri. Ei siitä oikein hyvää tule.

Kai Vinkone

Tulee siitä, jos niin vierastuttaa ni keitä perunoita...

juku

Miksi tämä riisi on korealaista?   Samantapaista on unkarilainen tai  suomalainen (uunipuuro).  Tarkoittaako otsikoija, että riisi on korealaista kun broilereiden päälle laitetaan ituja ja pinaattia?    Broilerissa sen sijaan on yritystä Korean BBQ-broileriin, vaikka mausteita ja valmistustapaa onkin rajusti helpotettu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Klassikkosalaatti sai kevään kunniaksi uuden asun. Valkosipuliöljyssä paahdetut parsat ovat upean rapeita ja aromikkaita.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsacaesar

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
romaine- tai sydänsalaattia
4
viipaletta
maalaisleipää
Kevyempi caesarkastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
1
rkl
raastettua parmesaania
Valkosipuliöljy
¾
dl
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Tee caesarkastike valmiiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, soijakastike, sinappi, etikka, pippuri ja sokeri. Raasta 1 rkl parmesaania joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään maustumaan.
  2. Tee valkosipuliöljy. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se öljyyn.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois ja kuori parsat. Jos ne ovat paksuvartisia, halkaise ne. Halkaise salaatit. Viipaloi leipä.
  4. Kuumenna grilliparila tai valurautainen parilapannu. Sivele parsat, salaatit ja leivät valkosipuliöljyllä. Kypsennä parsoja grillissä keski-lämmöllä noin 8–10 minuuttia välillä käännellen. Paahda myös leipiin ja salaattiin grilliraidat, pari minuuttia riittää.
  5. Raasta 4 rkl parmesaania. Asettele salaatit ja parsat lautasille. Revi grillatut leipäviipaleet suupaloiksi annosten päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja parmesaanilla.

Kommentit (2)

Äiti78

Siis tuleeko siihen kalakastiketta vai soijaa.. eroavaisuus reseptissä ja ohjeessa.. ??? Ja missä vaiheessa sinappi tulee kun sitä ei sitten mainita :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kalakastike muutettu soijakastikkeeksi, kiitos tarkoista silmistä! Sinappi sekoitetaan mukaan heti alussa, katsohan ykköskohtaa :)