Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pastat ja risotot
13:50 | 11.4.2019

Karitsabolognese

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Hyvän bolognesen haudutus ja keittely vaatii hetken aikaa, mutta lopputulos on aivan hurmaava!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
45 min + haudutus 30 min
Helppo

Karitsabolognese

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
karitsanjauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
dl
punaviiniä
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
10
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
lisäksi
500
g
pastaa
tuoretta minttua

Vaiheet

  1. Nosta jauheliha pöydälle. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat.
  2. Kuumenna kasari hellalla ja kaada ruokalusikallinen öljyä pohjalle. Kuullota sipulia ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää balsamico ja viini. Anna niiden keittyä puoleen. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet. Lisää hienonnettu valkosipuli, hunaja, kaprikset, suola, pippuri ja yrtit. Sekoita. Madalla lämpöä sen verran, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannuun öljy. Nosta kolmasosa lihasta pannulle ja anna sen ruskistua. Kumoa ruskistunut liha kastikkeeseen. Jatka lihan ruskistamista vielä kahdessa erässä. Kun liha on kastikkeen joukossa, anna sen hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kastike ja pasta. Koristele mintunlehdillä

VINKKI! Lorauta paistinpannulle desi vettä lihan paistamisen jälkeen ja raaputele lastalla kaikki maut irti pannusta. Kumoa liemi kastikkeeseen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jauheliha
Bolognese
karitsa
pasta bolognese
jauhelihakierre
lasten suosikit
juhli ja nauti
pääsiäinen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini