Piperade on helppo ranskalainen kasvispannu, johon rikotaan lopuksi munia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 minuuttia
Helppo
Piperade
Ainesosat
1
vihreä paprika
2
keltaista tai punaista paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
Provencen yrttiseosta
1
rkl
punaviinietikkaa
4
kananmunaa
Vaiheet
- Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
- Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.