Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!
Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Helppo
Parhaat kermaperunat
Ainesosat
1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
- Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
- Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.