Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Lisukkeet
Gluteeniton
Vegaaninen
8:00 | 16.8.2019

Rapeat ranskikset

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Niksi on kylmä kylpy ja tuplakypsennys. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Usein rapeiden ranskalaisten ohjeissa suositellaan kahdesti uppopaistamista, mutta ongelmana voi olla öljyn lämpötilan hallinta ja tuloksena raa’at ja liikaa rasvaa imaisseet ranskalaiset. Näillä vinkeillä saat kuitenkin takuurapeita ranskalaisia.

Ensimmäinen niksimme on upottaa tasakokoisiksi leikatut perunatikut hetkeksi jääkylmään veteen. Tämä poistaa niiden pinnasta ylimääräistä tärkkelystä ja mahdollistaa rapean kuoren syntymisen. Hetken vedessä huljuttelun jälkeen perunatikut kuivataan huolellisesti keittiöpyyhkeellä.

Sen jälkeen seuraa niksi numero kaksi. Kaksinkertainen kypsennys, mutta uunissa paahtamalla eikä uppopaistamalla tai keittämällä. Perunatikkuja paahdetaan hetken aikaa 200 asteisessa uunissa, jonka jälkeen ne uppopaistetaan kerran kuumassa öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Uunissa paahdetut tikut voi nostaa suoraan kuumana paistoöljyyn, joten sen lämpötila pysyy tasaisempana. Uunissa paahtamalla tikut pysyvät myös ehjänä eikä niitä tarvitse kuivata, toisin kuin vedessä keittämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 minuuttia
Helppo

Rapeat ranskikset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä, kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Ranskalaiset
lisukeperuna
lisukkeet
lasten suosikit
nuuka kokki

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Sipsejä ja siianmätiä

Tuoretomaatti-linssipasta

Vadelmapiirakka

Lohi-ranskankermapiiras

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini