Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Lisukkeet
13:45 | 10.3.2021

Appelsiinihummus

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Raikasta hummus appelsiinilla! Herkullinen dippi on täydellinen pari paahdetuille perunoille.

Hummuksesta eli kikhernetahnasta on olemassa useita erilaisia versioita. Pääsiäispöytään sopivan hummuksen saat notkistamalla tahnan sitruunamehun sijaan aromikkaalla appelsiinilla.

Tahnaan käytetään myös appelsiinin hienoksi raastettua kuorta, joten hedelmä kannattaa pestä ennen käyttöä huolellisesti juuresharjalla ja lämpimällä vedellä.

Hummuksen väriin voi vaikuttaa sillä, valitseeko tahnaan tummaa vai vaaleaa tahinia eli seesaminsiementahnaa. Kumpikin sopii tarkoitukseen, mutta jos hummuksesta haluaa vaaleaa kuten kuvassa, kannattaa valita samansävyinen tahini.

Erityisen hyvää hummus on simppeleiden paahtoperunoiden tai vastapaistettujen pitaleipien kanssa. Se sopii mainiosti myös lammaspaistin ja muiden pääsiäisherkkujen seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
10 minuuttia
Helppo

Appelsiinihummus

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
prk (à 290/175 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tahinia (vaaleaa)
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
½
tl
kanelia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¾–1
dl
appelsiinin mehua
2
rkl
oliiviöljyä
Pinnalle
1
appelsiini
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
kanelia ja mustapippuria

Vaiheet

  1. Huuhdo kikherneet. Kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää tahini, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy. Jatka sekoittamista, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku. Levitä hummus laakealle vadille aaltoilevasti.
  3. Kuori appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja puolita palat halutessasi.
  4. Pirskota hummuksen päälle oliiviöljyä. Lisää appelsiinit ja koristele ripauksella mausteita. 

Ras el hanout -perunat

Ainesosat

4-6
isoa kiinteää perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta

Vaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa n e vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita öljy, suola ja mausteseos kulhossa. Pyöräytä perunat seoksessa ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
  4. Tarjoa lämpiminä esimerksiksi appelsiinihummuksen kanssa. Ohjeet hummukseen löydät tästä.

Pikapitat

Ainesosat

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jugurttia
Päälle
n. 1
dl
vehnäjauhoja

Vaiheet

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
  2. Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  3. Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
  4. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
  5. Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpiminä

Vinkki! Tällä kertaa leivinjauhetta sisältävää taikinaa saa ja pitääkin vaivata. Jos et omista sähkövatkaimen taikinakoukkuja, voit tehdä taikinan yhtä hyvin käsin.

Tilaa Glorian ruoka & viini
hummus
appelsiinihummus
Appelsiini
pääsiäinen
lisuke
Kemut
aamiainen & brunssi
Vegaanisia herkkuja

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini