
Nyt on helppoa ja herkullista! Jälkimarinoidun lampaanpaistin valmistuksessa tarvitaan aikaa, mutta odotus palkitaan.
Jälkimarinoitu lampaanpaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Jos lampaanpaisti on pakastettu, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa isossa astiassa pakkauksessaan. Sulaminen vie 1–2 vuorokautta.
- Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista muovikääre. Taputtele paisti kuivaksi talouspaperilla. Poista isoimmat kalvot terävällä veitsellä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita suola, mausteseos, valkosipuli ja mustapippuri. Hiero mausteseos lampaanpaistin pintaan. Nosta paisti kannelliseen pataan.
- Anna paistin kypsyä 125-asteisessa uunissa kannen alla 4–5 tuntia. Paistista irtoaa kypsymisen aikana nestettä. Voit halutessasi antaa padan olla osan ajasta ilman kantta, jolloin osa nesteestä haihtuu. Anna valmiin paistin jäähtyä.
- Valmista jälkimarinadi. Sekoita appelsiinimehu, kuoriraaste, oliiviöljy, siirappi ja soijakastike keskenään kannellisessa teräskattilassa. Valuta joukkoon lampaasta irronnut kypsennysliemi. Nosta lammas liemeen.
- Anna lampaan marinoitua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele välillä, jotta liha maustuu tasaisesti. Poista samalla marinadin pinnalle jähmettynyt lampaanrasva. Marinadin herkullisuus ei kärsi rasvan poistamisesta.
- Nosta lammas liemestä, säästä marinadi. Leikkaa lammas terävällä veitsellä aivan ohuiksi viipaleiksi vadille.
- Pese ja leikkaa appelsiini ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna marinadi kiehuvaksi ja valele sillä lammasviipaleet kauttaaltaan ennen tarjoilua. Liemi mehevöittää paistin ja takaa herkullisen maun sekä sopivan suolaisuuden.
- Koristele tarjoiluvati korianterilla.