Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Vegaaninen
12:55 | 1.10.2019

Vegaaniset onigirazut

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun yhdistetään sushin ja kolmioleivän parhaat puolet, saadaan aikaan herkku, joka saa sushinystävän sukat pyörimään jaloissa. Nämä japanilaiset sushisämpylät eli onigirazut ovat vegaanisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
1 t 30 min
Keskivaikea

Vegaaniset onigirazut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
sushiriisiä
4½
dl
vettä
2
rkl
seesaminsiemeniä
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
Pikkelöity punakaali
2
rkl
punaviinietikkaa
1½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
200
g
punakaalia
Kastike
2
dl
valmista vegaanista majoneesia
½
rkl
srirachaa
Lisäksi
2
porkkanaa
1
avokado
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. jääsalaattia)
6
nori-leväarkkia

Vaiheet

  1. Tee ensin pikkelöity punakaali. Mittaa isoon kulhoon etikka, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita se kulhoon etikkaliemen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa riisin keittämisen ajan.
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä kolme kertaa. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Kiehauta riisi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja peitä se keittiöpyyhkeellä.
  3. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivassa kuumassa pannussa. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää suola ja sokeri mehun joukkoon. Sekoita. Lisää mehu ja seesaminsiemenet riisiin ja sekoita. 
  4. Mausta majoneesi srirachalla. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmä.
  5. Levitä työlaudalle 30 cm x 30 cm:n kokoinen pala kelmua ja aseta leväarkki kiiltävä puoli alaspäin sen päälle. Ota kostutetuin käsin riisistä ison kananmunan kokoinen pallo ja levitä se 1 cm:n paksuiseksi vinoneliöksi leväarkin keskelle siten, että riisineliön kulmien väliin jää 2-3 cm tilaa.
  6. Sivele riisin päälle majoneesia ja kasaa muut aineet: ensin muutama viipale avokadoa, porkkanoita, salaattia ja punakaalia. Taputtele lopuksi pintaan toinen ohut kerros riisiä kostutetuin sormin. Käännä leväarkin vastakkaiset kulmat riisin päälle ja sulje paketti kirjekuoren tapaan. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja laita se saumapuoli alaspäin vetäytymään. Tee loput paketit samalla tavalla.
  7. Anna onigirazujen vetäytyä 10 minuuttia. Poista kelmu ja leikkaa paketit terävällä veitsellä kahtia.
Lisää aiheesta
  • Onigirazu-sushisämpylä - näin se syntyy
  • Onigirazu-sushisämpylät
Tilaa Glorian ruoka & viini
gluteeniton deli
Vegebaari
Vegaanisia herkkuja
Kemut

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini