
Rapea kaakaopohja ja lempeä ranskankermatäyte tekevät päärynäpiirakasta vastustamattoman. Tämä peltipiirakka toimii myös juhlissa, varsinkin kun viimeistelet sen lämpimällä suklaakinuskikastikkeella.
Päärynäpeltipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, kaneli ja suola. Vatkaa ne voisokerivaahtoon vatkaimen pienimmällä teholla. Vältä kuitenkin turhaa vatkaamista. Valmis taikina on murumaista.
- Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Kauli se jauhojen avulla isoksi, ohueksi, lähes arkin kokoiseksi levyksi. Vetäise taikina leivinpaperilla pellille. Reunojen on tarkoitus jäädä hieman koholle pellin reunoja vasten.
- Valmista täyte. Sekoita ranskankerma, munat ja sokeri. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät päärynän ylä- tai alaosasta kiinni toisiinsa.
- Levitä ranskankermatäyte pohjan päälle. Asettele pinnalle päärynät niin, että viipaleet leviävät hieman erilleen toisistaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen paloittelua.
- Valmista suklaakinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paloittele päälle suklaa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
- Tarjoa päärynäpiirakka jäähtyneenä lämpimän tai haalean suklaakinuskikastikkeen kanssa.
Vinkki! Suklaakinuskikastike paksuuntuu jäähtyessään. Saat sen kuitenkin lämmittämällä uudelleen juoksevaksi.