Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Makkaraperunat de luxe
Ainesosat
400
g
uusia perunoita
400
g
raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
200
g
(mini)parsaa
2
tl
öljyä
noin 1
tl
(savu)sormisuolaa
PEKONIMAJONEESI
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1 ½
dl
majoneesia
1
tl
täysjyväsinappia
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria
Vaiheet
-
Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.
-
Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
-
Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.
-
Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.