Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Grillaus
11:33 | 12.6.2020

Lohivartaat ja hölskytyskurkku-majoneesilla höystetty salaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Aasialaisittain marinoitujen ja grillattujen lohivartaiden kanssa tarjotaan kesäistä salaattia ja kurkkumajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + marinoituminen 4 h
Helppo

Lohivartaat ja hölskytyskurkku-majoneesilla höystetty salaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

700
g
nahatonta ja ruodotonta laadukasta lohta (mielellään fileen paksusta kohdasta)
¾
dl
miriniä
¾
dl
soijakastiketta
3
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rypsiöljyä
varrastikkuja
SALAATTIIN
erilaisia salaatteja
8
pikkuporkkaaa harjattuna
10
retiisiä
1
dl
tuoreita herneitä tai pakastettuja edamamepapuja (katso pussista kuumennusohje)
hölskytyskurkkuja (ks. ohje alla)
suolaa ja mustapippuria
HÖLSKYTYSKURKKUMAJONEESI
1
dl
majoneesia
noin 8
hölskytyskurkkuviipaletta (ks. ohje alla) pieneksi hienonnettuna
hölskytyskurkkujen lientä

Vaiheet

  1. Tee hölskytyskurkut, ks. ohje alla.
  2. Yhdistä lohen marinadin ainekset kulhossa. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Kuutioi lohi tasakokoisiksi paloiksi ja laita ne marinadiin jääkaappiin noin 4 tunniksi.
  3. Laita puiset varrastikut hetkeksi veteen likoamaan. Kun käytät kussakin vartaassa kahta tikkua, kalapalat pysyvät paikoillaan.
  4. Tee kurkkumajoneesi. Hienonna noin 8 hölskytyskurkkuviipaletta ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää kurkkulientä majoneesiin lusikallinen kerrallaan. Sekoita, maistele ja lisää lientä, kunnes maku on kohdallaan.
  5. Tee salaatti sesongin uusista kasviksista. Huuhtele ja kuivaa ainekset. Pilko tarvittaessa. Mausta salaattipohja ripauksella mustapippuria ja suolaa. Kokoa salaatti joko vadille tai lautasille valmiiksi annoksiksi. Nostele hölskytyskurkkuja sinne tänne salaatin joukkoon.
  6. Kuumenna grilli. Pujota kalapalat vartaisiin ja sivele niille vielä marinadia. Grillaa nopeasti joka puolelta. Kurkkaa kypsyyttä varovasti yhdestä palasta: pintaan pitäisi saada hyvä väri, mutta lohta ei saa ylikypsentää.
  7. Tarjoa vartaat salaatin ja hölskytyskurkkumajoneesin kanssa.

Hölskytyskurkut

Ainesosat

noin 10
cm:n
pala kurkkua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Huuhtele kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli. Sekoita kurkkujen liemi pienessä kannellisessa astiassa kuten pakastusrasiassa. Laita kurkut ja tilli rasiaan kerroksittain. Paina kansi tiiviisti kiinni ja hölskytä rasiaa hetki rivakasti. Nosta rasia jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
grillaus
päivän katiska
kevyet & salaatit
Lohi
vartaat
majoneesi

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Keikautetut luumutortut

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini