
Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille.
Herne-savukinkkupasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.
-
Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.
-
Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.
Yhdessä annoksessa 497,5 kcal, rasvaa 37,6 g (tyydyttynyt 2,1 g), proteiinia 21,6 g, hiilihydraattia 76,2 g.