
Kesä lautasella! Tyylikkäät grillatut kampasimpukka-rapuvartaat sopivat ihanasti yhteen herkänmakuisen kukkakaalipyreen kanssa.
Kampasimpukka-rapuvartaat ja kukkakaalipyree
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kukkakaalipyree. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää suola ja sen verran kerma-maitoseosta tai kasvislientä, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.
-
Paista toisessa pannussa pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja murenna.
-
Valuta kukkakaali (säästä halutessasi neste esimerkiksi keittoruokaan). Soseuta kukkakaali ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Pyree saa olla löysää. Mausta pippurilla.
-
Taputtele simpukat ja ravut talouspaperilla kuiviksi. Tikuta vartaisiin ja grillaa tai paista öljyssä pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pese sitruuna ja raasta 2 tl kuoren keltaista osaa. Mausta vartaat suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.
-
Annostele kukkakaalipyree ja vartaat lautasille. Viimeistele pekonilla ja halutessasi yrttiöljyllä.