Herkulliseen salaattin kannattaa valita pikkuisia fenkoleita, jotka on nopea grillata.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Grillattu fenkoli-lohisalaatti
Ainesosat
4
fenkolia
1
nippu
retiiseja
½
sitruunan kuori
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
100
g
viinisuolaheinää
150
g
graavilohta
½
norilevy
LISÄKSI
tillipestoa
Vaiheet
-
Kuumenna grilli. Huuhdo ja puolita fenkolit ja retiisit.
-
Purista sitruunasta mehu salaattiastian pohjalle. Mittaa joukkoon
öljy ja suola. -
Grillaa retiiseihin ja fenkoleihin hyvät pinnat. Ne saavat jäädä napakoiksi sisältä. Sekoita grillatut vihannekset sekä viinisuolaheinä sitruunaöljyyn.
-
Levitä salaatin pinnalle graavilohisiivuja ja murusta noria rouskeeksi. Viimeistele tillipestolla.
Tillipesto
Ainesosat
1
ruukku
tilliä
1
sitruuna
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
-
Katkaise tilli ruukusta varsineen. Leikkaa karkeasti.
-
Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.