Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Grillaus
15:17 | 18.8.2020

Välimeren ahvenkääryleet

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kääräise ahvenfileet viininlehtiin tai kevyesti ryöpättyihin mustaherukanlehtiin ja grillaa kypsiksi! Lisukkeeksi sopii mehevä paprika-tomaattisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
15 min + maustuminen 30 min
Helppo

Välimeren ahvenkääryleet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
ahvenfileetä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
16
(250 g)
viininlehteä suolavedessä
3
rkl
öljyä
Lisäksi
½
sitruuna
2
tl
roseepippuria

Vaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi: tee leveässä päässä viilto ruotorivin molemmille puolille ja irrota ruotorivi. Leikkaa fileet noin 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita oregano ja suola joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa grillisalaatti (ohje vieressä).

  2. Levitä viininlehdet työlaudalle, laita kaksi lehteä päällekkäin. Jaa kalapalat lehdille ja rullaa napakaksi paketiksi.

  3. Sivele rullat öljyllä ja grillaa niitä parilalla tai grilliritilällä keskilämmöllä 3–5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  4. Purista sitruunamehua ja ripota roseepippuria rullille.

Vinkki! Korvaa viininlehdet ryöpätyillä mustaherukanlehdillä.

Sitruunainen grillisalaatti

Ainesosat

4
tomaattia
4
pitkää tai 2 tavallista vihreää paprikaa
1
punasipuli
1
chili
1
ruukku
lehtipersiljaa
Sitruunakastike
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oliiviöljyä
½
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Grillaa tomaatteja, paprikoita, sipulia ja chiliä sen verran, että niiden kuoret hieman paahtuvat. Älä kypsennä vihanneksia pehmeiksi. Laita kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä 5–10 minuuttia.

  2. Poista paahtuneet kuoret. Paloittele tomaatit ja paprikat, viipaloi sipuli ja hienonna chili. Hienonna myös persilja.

  3. Purista sitruunan mehu ja raasta valkosipuli kulhoon. Vatkaa öljy ja hunaja joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita vihannekset ja persilja kastikkeeseen. Tarjoa lisukkeena.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
ahven
grillaus

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini