Pienestäkin mustikkasaaliista saa aikaiseksi piirakan! Helpoiten se onnistuu tavallisessa irtopohjavuoassa.
Tämä mustikkapiirakka tehdään mamman marjapiirakan tyyliin: pohjana on murotaikina ja päällä mehevä kermainen täyte, joka sekoitetaan tällä kertaa pienestä purkillisesta ranskankermaa.
Pohjaan kannattaa käyttää grahamjauhoja, sillä niiden ansiosta siitä tulee erityisen murea ja keksimäinen. Metallisessa kakkuvuoassa ohut piirakka paistuu nopeasti kypsäksi.
Pieni mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Mittaa ainesten päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Pyöräytä ne ensin keskenään sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen pienimmällä teholla taikinaan. (Vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista).
- Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle.
- Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
- Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Siirrä piirakka vuoasta vadille leivinpaperin avulla hetken jäähtyneenä.