Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Vegaaninen
8:41 | 9.9.2020

Suolapähkinäpesto

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Löytyykö kaapistasi suolapähkinöitä? Käytä ne pestoon! Voit säädellä peston makua ja juoksevuutta sillä, mitä ja kuinka paljon öljyä käytät. Suolan lisäämisen saat unohtaa.

Pinjansiemeniä, basilikaa, parmesaania, oliiviöljyä. Siinä klassisen peston rakennuspalikat. Arkiseen pestoon voi kuitenkin hyödyntää muitakin keittiöstä löytyviä aineksia.

Pinjansiemenet voi hyvin vaihtaa vaikkapa suolapähkinöihin. Ne ovat edullisia, ja monella löytyy niitä viikonlopun jäljiltä kaapista. Pesto saa suolapähkinöistä ihanan paahteisen maun. Tärkeintä on niitä käytettäessä jättää suola lisäämättä tai ripotella sitä vasta lopuksi tarvittaessa pastan joukkoon.

Oliiviöljyn sijaan voi käyttää muutakin maukasta öljyä. Ja tuoreen basilikan voi korvata osittain tai kokonaan rucolalla, pinaatilla ja vaikka lehtipersiljalla.

Tämä versio pestosta onnistuu ilman juustoa. Voit kuitenkin halutessasi lisätä joukkoon parmesaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min
Helppo

Suolapähkinäpesto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
ruukkua basilikaa
2–4
valkosipulinkynttä
2
dl
suolapähkinöitä
1–2
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Hienonna basilikat ja valkosipulit. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa yrtit, valkosipulit ja pähkinät. Soseuta ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta pippurilla.

Vinkki! Pestoon sopivat muutkin yrtit. Hyödynnä siis ruukkupersilja, tilli, rucola ja jopa babypinaatti. Lisää pestoon suolaa vasta maistettuasi, sillä suolapähkinöissä on sitä jo.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pastatehdas
lisukkeet
Vegebaari
kastikkeet
Pesto

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini