Juustokakku? Ei, vaan paistettu jogurtti! Tämä ihanan täyteläinen jälkiruoka valmistuu muutamasta aineksesta.
Kuka olisi uskonut, että arkiaamujen luottopakki, maustamaton jogurtti, voisi muuttua lähes juustokakkumaiseksi herkuksi? Tämä vain muutaman aineksen jälkiruoka kypsyy uunin leppeässä lämmössä vesihauteessa, ja se tarjotaan kanelin ja tähtianiksen maustaman appelsiinisiirapin sekä appelsiinilohkojen kanssa.
Paistetun jogurtin taika piilee täysrasvaisessa jogurtissa ja kondensoidussa maidossa. Herkku pitää sisällään myös tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä, sillä pieni määrä maitojauhetta takaa sen samettisen koostumuksen.
Paistettu jogurtti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka (Ø 22–24 cm) kevyesti öljyllä.
-
Sekoita jogurtti, kondensoitu maito, maitojauhe ja vanilja kulhossa ja kaada seos vuokaan.
-
Laita vuoka syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pellille niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuoan korkeudesta. Laita pelti varovasti uuniin.
-
Paista jogurttia vesihauteessa 35–40 minuuttia, kunnes se alkaa juuri ja juuri saada väriä.
-
Anna jogurtin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.
-
Purista kahdesta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi.
-
Leikkaa loput appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma appelsiinisiirappi ja anna jäähtyä. Rouhi pistaasit veitsellä.
-
Laita appelsiinit jogurtin pinnalle ja ripottele päälle pistaasit.
Sokeroitua vai sokeritonta kondensoitua maitoa?
Kiitos kysymyksestä, tähän käytetään makeutettua kondensoitua maitoa. Siksi sokeria ei tarvitse erikseen lisätä.