Pho-keiton mausteiseen liemeen upotetaan kasviksia, naudan- tai broilerinlihaa ja riisinuudelia. Annokset viimeistellään runsailla raikkailla aineksilla.
Pho Gà, kana-nuudelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kattilaan kanaliemi.
-
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele varsisellerinvarret. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lisää ne kattilaan, samoin kaikki liemen mausteet.
-
Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna poreilla hiljalleen 1 tunti.
-
Aseta tiheä siivilä suuren kulhon päälle ja siivilöi liemi. Heitä pois kasvikset ja mausteet. Laita siivilöity liemi takaisin kattilaan.
-
Irrota broilerin koipi-reisipaloista luut ja nahka. Viipaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät broilerin rintafileitä, suikaloi ne. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
-
Lisää broilerisuikaleet ja sipulirenkaat kattilaan. Keitä, kunnes broileri on kypsää (5–10 minuuttia).
-
Valuta säilötyt mungpavun idut tiheässä siivilässä.
-
Irrota lehdet tuoreesta korianterista ja thaibasilikasta. Jätä molemmista muutamia lehtiä koristeeksi ja hienonna loput.
-
Lisää liemeen valutetut mungpavut, riisivermiselli, kalakastike ja sriracha. Käännä lämpö pois, peitä kannella ja anna hautua 2 minuuttia.
-
Lisää lopuksi joukkoon tuoretta korianteria ja thaibasilikaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman suolaa.
-
Nosta syvien annoskulhojen pohjalle ensin nuudelit (esimerkiksi spagettikauhalla) ja kauho sitten päälle muu keitto.
-
Hienonna punainen chili ja kevätsipulit. Ripottele ne annosten päälle.
-
Purista annoksiin limettimehua ja aseta kuhunkin koristeeksi pari limettilohkoa. Viimeistele pho-keitto muutamalla korianterin- ja thaibasilikanlehdellä.