Sunnuntailounas on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Jambalaya Creole on louisialainen riisiruoka, joka on saanut vaikutteita sekä espanjalaisesta että ranskalaisesta keittiöstä. Tämän ruoan kruunu ovat ehdottomasti kuorelliset katkaravut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkullinen Jambalaya Creole

Ainekset

4
kpl
sipulia
3
rkl
ruokaöljyä
6
dl
pitkäjyväistä riisiä
2
tlk (à 400 g) g)
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
10
dl
vettä
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria (rouhittua)
1
tl
timjamia (kuivattua)
1
tl
basilikaa (kuivattua)
3
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista paprikaa
300
g
ylikypsää keittokinkkua
500
g
kokonaisia katkarapuja
1/2
tlk (à 227g/140g)
ananaspaloja

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Laita sipuli isoon pataan ja paista muutama minuutti öljyssä.
3. Lisää riisit, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 min. Mausta yrteillä ja valkosipulilla.
5. Tällä välin huuhtele ja pilko paprika. Poista samalla valkoiset siemenet. Suikaloi keittokinkku ja puhdista katkaravut. Sekoita kaikki riisin joukkoon.
6. Kuumenna pataa 5-6 min. Koristele ananaspaloilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla