Kuuma halloumijuusto ja umamiset sienet, koukuttavan hyvä makupari! Meksikossa halloumin tilalla käytetään panela-juustoa, joka paistuu halloumin tavoin.
Sieni-halloumitacot
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi sienet ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pinnoitetussa pannussa puolet voista ja lisää puolet sienistä. Paista noin 5 minuuttia, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Siirrä sivuun ja paista loput sienistä samoin. Yhdistä sienet pannussa, lisää mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Peitä kannella ja pidä lämpimänä.
-
Pyyhi maissi kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna valurautapannu tai parilapannu ja paista maissi kauttaaltaan ruskeaksi, noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa maissinjyvät tukevalla veitsellä irti tähkästä. Laita maissit kulhoon ja purista päälle limetin mehua. Hienonna korianteri valmiiksi.
-
Viipaloi halloumi noin ½ cm:n paloiksi. Kuumenna pinnoitettu pannu, lisää voi ja paista siinä halloumiviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
-
Levitä lämpimille tacoille ensin kuumat halloumit, lisää sitten sienet ja maissi. Annostele päälle paahdettua tomaattisalsaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoa heti.
Vinkki! Anchochili on hedelmäisen ja hieman makean makuinen tumma chili. Se on myös melko miedon makuinen. Anchochili on oikeastaan poblanochili, joka on saanut kasvaa, jolloin chilin väri on muuttunut vihreästä tummaksi. Poblanochilit poimitaan aina vihreinä.
Paahdettu tomaattisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Paista tomaatteja, valkosipulinkynsiä ja jalapenoa valurautapannussa, kunnes kasvisten pinta on kauttaaltaan mustunut. Valkosipulit ja chili tummuvat 5–10 minuutissa, tomaatit hieman pidempään.
-
Anna jäähtyä hetki ja kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta.
-
Laita valkosipulit ja chili mortteliin ja jauha tasaiseksi. Lisää tomaatit ja jauha tasaiseksi. (Voit käyttää myös sauvasekoitinta, mutta älä jauha soseeksi.)
-
Hienonna sipuli. Purista limetistä mehu ja hienonna korianteri. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä ja lisää salsaan yhdessä hienonnetun korianterin ja limetinmehun kanssa. Mausta suolalla. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Vinkki! Meksikolaisille ruuille on tyypillistä, että kasvikset, yleensä tomaatti, sipulit ja chili, paahdetaan pannussa tummanpuhuviksi ennen ruuan valmistusta. Paahtaminen antaa tomaateille talvellakin aivan uudenlaisen syvemmän maun.