Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
10:40 | 17.2.2021

Kuhafileet ruskistetussa voissa ja tilliöljyllä leikattu voikastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkea voikastike ja vihreä tilliöljy muuntavat klassisen kuha-annoksen trendikkääksi katseenvangitsijaksi.

Pannun kunnosta ja paistajan taidoista riippuen kuhafileiden valmistus saattaa joskus olla haastavaa. Kala voi tarttua kiinni pannuun ja hajota käännettäessä.

Kokki Dani Hänninen neuvoo Glorian ruoka & viini -lehdessä, kuinka kuhan kypsennys onnistuu aina. Ideana on valmistaa pannulla ensin annos ruskistettua voita. Kalafileet nostetaan kuuman voin joukkoon ja annetaan hautua. 

Kalan kypsentäminen jäähtyvässä liemessä on klassinen valmistustapa, ja se toimii myös kuuman voin kanssa. Vähärasvainen kala kypsyy meheväksi ruskistetussa voissa, joka antaa annokseen paahteisen, pähkinäisen maun.

Kalan kanssa maistuu klassinen voi-valkoviinikastike. Ennen annostelua lautaselle kastikkeen rakenne rikotaan pyöräyttämällä joukkoon tilliöljyä. Syvänvihreä öljy luo hienon efektin ja rikkoo kastikkeen rakenteen hämmästyttävän kauniisti. Ravintoloista tuttu yhdistelmä toimii myös kotikeittiössä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Kuhafileet ruskistetussa voissa ja tilliöljyllä leikattu voikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kuhafileetä
100
g
voita
½–1
tl
suolaa
sitruunaa ja tillinoksia
Tilliöljy
1
ruukku
tilliä
3
dl
rypsiöljyä
Voikastike
1
salottisipuli
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
ruokokidesokeria
1
rkl
omenaviinietikkaa
3
dl
valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa
100
g
voita

Vaiheet

  1. Tee ensin tilliöljy. Soseuta tilliä ja öljyä tehosekoittimessa täydellä teholla 4–6 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Tilliöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
  2. Poista fileistä ruodot pinseteillä tai leikkaa v-viilto ruotorivin molemmin puolin
  3. Laita 100 g voita kattilaan tai paistinpannuun ja anna ruskistua miedolla lämmöllä, kunnes tuoksu on pähkinäinen. Sammuta liesi. Laita kuhafileet kuumaan voihin ja anna kalan kypsyä jäähtyvässä voissa 5–10 minuuttia. Kala on kypsää, kun se lohkeaa helposti.
  4. Tee voikastike kalan kypsyessä. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 1 minuutti. Lisää sokeri, viinietikka ja viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Tähän menee noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja lisää kerma. Keitä seosta miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia. Kuutioi voi ja lisää se pienissä erissä koko ajan vispilällä vatkaten, kunnes kastike on kuohkeaa.
  5. Laita kypsät kuhafileet lautasille, mausta suolalla ja hiillosta halutessasi kalan pinta polttimella. Pyöräytä noin desi tilliöljyä kastikkeeseen ja lusikoi kastike kuhafileiden ympärille.
  6. Purista kalan päälle halutessasi hieman sitruunaa. Viimeistele annos tillinoksilla.
Lisää aiheesta
  • Viikon viini: hapokkaan hedelmäinen riesling paistetulle kuhalle
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
30 min
kuha
Viikonloppubistro
juhli ja nauti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini