
S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja lisätään suklaata. Tässä piiraassa on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.
S’mores on amerikkalainen nuotioherkku, joka perustuu grillattuihin vaahtokarkkeihin. Ideana on, että kuuma vaahtokarkki napataan suklaapalan kanssa kahden keksin väliin. Kun tulikuuma vaahtokarkki on pehmentänyt suklaan ja hiukan jäähtynyt, täytekeksi on valmis haukattavaksi.
Tämä piirakka on saanut inspiraationsa kyseisestä herkkupalasta. S’mores-piiraassa on murea keksipohja, jonka päälle levitetään paksua kinuskikastiketta sekä kerman kanssa sulatettua suklaata. Päälle lisätään esikuvansa mukaisesti vaahtokarkkeja, jotka voi halutessaan paahtaa nopeasti kaasupolttimella.
Vaikeinta piiraan valmistuksessa on odottaminen. Kun herkku on jähmettynyt jääkaapissa, se on valmis paloiteltavaksi. Jo pieni pala riittää taltuttamaan makeanhimon!
S’mores-piiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi. Yhdistä voin kanssa. Painele taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
- Rouhi tai raasta suklaat. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Anna sulaa noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kinuskikastike kylmälle pohjalle. Säästä hieman koristeluun. Kaada suklaatäyte varovasti sen päälle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Valuta hieman kinuskia jähmettyneelle suklaatäytteelle. Puolita vaahtokarkit. Laita ne piiraan päälle. Ruskista vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella.
Aivan ihanan makuista, mutta täyte ei meinaa jähmettyä. 7 tunnin jälkeen vielä tosi pehmeää.