Kolmen umamin tomaattikastike
Kolmen umamin kastikkeesta löytyy sekä tomaattia, soijakastiketta että sieniä. Tarjoa muheva kastike pastan seurassa.
Pasta tomaattikastikkeella on yksinkertaisuudessaan herkullinen ruoka. Kun kastikkeessa käyttää kolmea eri umamin lähdettä, on varmaa, että siinä riittää makua ja vivahteita. Vaikka kastikkeen ainesosat ovat hyvin yksinkertaiset eikä valmistuksessa kestä kuin puoli tuntia, makujen intensiivisyys yllättää.
Kastikkeeseen tulee tomaattia kahdessa muodossa: aurinkokuivattuja tomaatteja sekä kokonaisia säilyketomaatteja. Lisäksi kannattaa hyödyntää aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Kastikkeelle riittää parinkymmenen minuutin kevyt keittäminen. Jos jääkaapista löytyy parmesaanikannikka, se kannattaa lisätä mukaan makua antamaan.
Lopuksi kattilaan lisätään pieni määrä voita, joka pyöristää tomaatin makua ja antaa kastikkeelle kiiltoa. Kastike on parhaimmillaan sellaisenaan pastan kanssa, mutta kokeile sitä myös muiden pastakastikkeiden pohjana.
Kolmen umamin tomaattikastike
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada säilyketomaatit kattilaan ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, tölkillinen vettä, soijakastike, tattijauhe ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen lopuksi voi.
Vinkki Lisää umamia tomaattikastikkeeseen? Laita parmesaanin kuiva kannikka kastikkeeseen keittämisen ajaksi.