Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Grillikaali ja makuvoi
Ainesosat
1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa
Vaiheet
-
Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.
-
Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.
-
Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.