
Mahtavan makuinen varhaiskaali sopii grilliin erinomaisesti. Samoin kuin lohi, jolle grilli antaa aivan erilaisen maun kuin vaikkapa uuni.
Soijalohi ja grillikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohi annospaloiksi. Kaada soijakastike laakeaan kulhoon ja laita lohet nahkapuoli ylöspäin soijaan. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään maustumaan.
-
Tee lipstikkaöljy. Laita öljy ja lipstikka tehosekoittimeen ja soseuta täydellä teholla muutama minuutti.
-
Kuumenna grilli. Lohko kaali 8 osaan ja poista uloimmat lehdet. Katkaise porkkanoiden naatit ja halkaise porkkanat tarvittaessa. Mausta kaalit ja porkkanat öljyllä, hunajalla ja suolalla. Kypsennä grillissä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Kun kasvikset ovat olleet grillissä noin 5 minuuttia, lisää lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja kypsennä 5–10 minuuttia. Lohi saa jäädä keskeltä hieman roseeksi.
-
Siirrä kasvikset ja lohet tarjoiluastiaan ja koristele tuoreella lipstikalla. Tarjoa lipstikkaöljyn kanssa.
Vinkki Lipstikkaöljyn voit tehdä etukäteen. Se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon.