
Grillattu lohi tarjotaan nyt mojokastikkeen kera. Jos etsit tälle ruoalle viinikaveria, käänny valkoisen albariñon puoleen – se on oiva pari yrttisen mojokastikkeen ja lohen kanssa.
Viinisuositus: Serra da Estrela Albariño, 14,98 e, on kuin tehty raikkaan lohiannoksen seuraan. Viini on mukavan hedelmäinen ja sopivan mineraalinen, ja sen kiinnostava keltainen omenaisuus toimii myös mojokastikkeen kanssa. Hyvä vaihtoehto on myös Ruedan alueelta tuleva, Verdejo-rypäleestä tehty José Pariente Varietal Verdejo 2018, 15,90 e. Siinä on hiukan enemmän trooppisia hedelmiä ja mehevyyttä, jolloin kokonaisuudesta tulee täyteläisempi. Viinin viehkeä yrttisyys toimii upeasti lehtipersiljan kanssa.
Grillattu lohi ja mojokastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin mojokastike. Kuori valkosipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Laita kaikki mojon aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.
-
Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Laita lohi grillausvuokaan tai foliosta taitellulle levylle nahkapuoli alaspäin. Työnnä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kalaa grillissä, kunnes se on juuri ja juuri kypsää, noin 10–15 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 42–48 astetta. Anna lohen vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia.
-
Tarjoa lohi mojon kanssa.