Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 238 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Peittele ihana vadelmasato pehmeän vaahtopilven alle! Tälle paistokselle riittää muutama minuutti todella kuumassa uunissa. Tarjoa se heti uunista ottamisen jälkeen.

Aromikkaat puutarhavadelmat kuuluvat odotetuimpiin marjoihin. Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, sillä kuumennettuina vadelmat menettävät aina hieman raikkauttaan.

Oheisella ohjeella valmistuva vadelmapaistos tekee kuitenkin poikkeuksen. Siinä vadelmat vain käväisevät uunissa, pehmeää marenkia muistuttavaan vaahtoon peiteltyinä. Vaahtopilven alla vadelmat eivät ehdi juuri kuumentua, vaan pysyvät raikkaina ja mehevinä.

Vadelmapaistoksen pohja valmistetaan keksimuruista ja voista. Pinnalle tuleva vaahtokerros saa puolestaan pehmeytensä joukkoon lisätystä kermaviilistä.

Paistos kannattaa tarjota saman tien uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen koostumus on kuohkeimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Ainekset

Pohja
2
rkl
voita
12
digestive-keksiä
2
rkl
tomusokeria
Täyte
2
kananmunaa
2
tl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
1
prk (200 g)
kermaviiliä
½
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuoan voiteluun
3 + 2
dl
vadelmia
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 1½ l) voilla.

  2. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja sekoita voi ja tomusokeri joukkoon. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle 3 dl vadelmia.

  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita keltuaiset, kermaviili, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen täytteeseen. Lusikoi täyte vuokaan vadelmien päälle. Kypsennä paistosta uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.

  4. Laita loput vadelmat kuuman paistoksen pinnalle ja siivilöi tomusokeria viimeistelyksi. Tarjoa heti.

Kommentit (14)

Vierailija

Sitruunankuoriraasteki lisätään..?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kermaviiliseoksen joukossa. Lisään tiedon ohjeeseen!

Vierailija

Voiko tässä käyttää pakastettuja vadelmia

Vierailija

Olisi mukavaa jos näihin resepteihin jaksettaisiin laskea valmiin tekeleen ravintoarvot.

Tämäkin näennäisesti muka "pilvenpehmeä" kevytherkku sisältää yli 500 kCal energiaa per annos. Kaikki ylimääräistä...

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta mutta millähän tomusokerin voisi korvata tai yleensäkin, mikä sen tarkoitus (makeuden lisäksi)?

Gugu

Millähän logiikalla tässä on 500kcal per annos? Suurin määrä energiaa tulee tässä digestiivikekseistä ja tomusokerista

Vierailija

3 rkl voita tekee suunnilleen 300 kcal, 12 digestivekeksiä painaa paketin mukaan 178 g x 510 kcal = yli 900 kcal, tomusokeria tuossa on noin desi eli 55 g joten siinä on 220 kcal jne että kyllä tuosta tosiaankin taitaa tulla koko reseptille yhteensä tuollaiset parituhatta kilokaloria. Digestivekekseissä on yllättävän paljon kaloreita ja sitäpaitsi niiden valmistuksessa käytetään palmuöljyä, jonka viljely tuhoaa sademetsiä.

Hejdo

"Pilvenpehmeä", viitannee koostumukseen. Eikä tarkoita, että tämä olisi jokin kevythöttö terveysruoka

Vierailija

minäkin kyselisin sopiiko tähän pakastevadelmat ? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Tuoreiden vadelmien tilalla voi käyttää myös kohmeisia (ei ihan jäisiä, vaan vähän sulaneita) pakastevadelmia. Lopputulos on todennäköisesti ihan hyvä! Kohmeisiksi jätetyt pakastevadelmat eivät kostuta pohjaa, joten ne toimivat tässä paremmin kuin kokonaan sulatetut.

Kannattaa valita kotimaiset pakastevadelmat, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä: tässä ajassa vadelmat eivät ehdi kuumentua riittävästi uunissa.

Vierailija

Kiitoksia :) juu ainakii mulla on vadelmia jo viime vuodesta ( ite kerättyjä ) pakkasessa  eli jos tätä haluaa laittaa vaikka sesongin ulkopuolella niin wauu mutta ei siis perunajuhoa ns kiinteyttää ??  vai mitähää tuon lisäys tekisikään ;) ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Perunajauho ei varmaankaan ehdi sitoa tuota marjoista irtoavaa kosteutta, koska kypsennysaika on niin lyhyt! Eli siksi kannattaa tehdä ehkä ilman ja syödä herkku saman tien kun se on tullut uunista :)

Uskomatonta

Voi herranjumala mitä taivastelijoita taas 😁 miksi tehdä jälkiruokaa jos kalorit ovat päänvaiva? Syö ne vadelmat ihan yksinään niin ei tarvi tänne tulla arvostelemaan näennäisesti "pilvenpehmeää" jälkiruokaa. Onko pehmeys ja terveysruoka sun mielestä sama asia?

Miltähän maistuu

Kommenteista tulin etsimään kommentteja ruuan mausta, mutta niitä täällä ei sitten ollutkaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.