Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
9:19 | 18.8.2021

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Peittele ihana vadelmasato pehmeän vaahtopilven alle! Tälle paistokselle riittää muutama minuutti todella kuumassa uunissa. Tarjoa se heti uunista ottamisen jälkeen.

Aromikkaat puutarhavadelmat kuuluvat odotetuimpiin marjoihin. Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, sillä kuumennettuina vadelmat menettävät aina hieman raikkauttaan.

Oheisella ohjeella valmistuva vadelmapaistos tekee kuitenkin poikkeuksen. Siinä vadelmat vain käväisevät uunissa, pehmeää marenkia muistuttavaan vaahtoon peiteltyinä. Vaahtopilven alla vadelmat eivät ehdi juuri kuumentua, vaan pysyvät raikkaina ja mehevinä.

Vadelmapaistoksen pohja valmistetaan keksimuruista ja voista. Pinnalle tuleva vaahtokerros saa puolestaan pehmeytensä joukkoon lisätystä kermaviilistä.

Paistos kannattaa tarjota saman tien uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen koostumus on kuohkeimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 7 min
Helppo

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
2
rkl
voita
12
digestive-keksiä
2
rkl
tomusokeria
Täyte
2
kananmunaa
2
tl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
1
prk (200 g)
kermaviiliä
½
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuoan voiteluun
3 + 2
dl
vadelmia
1
rkl
tomusokeria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 1½ l) voilla.

  2. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja sekoita voi ja tomusokeri joukkoon. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle 3 dl vadelmia.

  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita keltuaiset, kermaviili, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen täytteeseen. Lusikoi täyte vuokaan vadelmien päälle. Kypsennä paistosta uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.

  4. Laita loput vadelmat kuuman paistoksen pinnalle ja siivilöi tomusokeria viimeistelyksi. Tarjoa heti.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Rapeat sämpylät

Hasselbackan punajuuret

Parsakaali-valkopapukeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini