Paistetuilla kuhafileillä täytetyn burgerin höysteenä on korianteria, punasipulia sekä tulisen maukasta kaalisalaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 30 min kaalisalaatin maustuminen
Helppo
Korealaiset kuhaburgerit
Ainesosat
4
rukiista hampurilaissämpylää
1
pieni punasipuli
1
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
300–400
g
nahattomia kuhafileitä
¾
tl
hienoa merisuolaa
1–2
rkl
voita paistamiseen
(chilirouhetta)
Korealainen kaalisalaatti
1
dl
majoneesia
1–2
rkl
korealaista chilitahnaa (gochujang)
1
limetin mehu
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus
suolaa ja sokeria
300
g
varhaiskaalia
Vaiheet
- Valmista ensin kaalisalaatti. Sekoita majoneesi, chilitahna, limetinmehu, raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosipulinkynsi kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Maista ja lisää tarvittaessa chilitahnaa.
- Pese kaali, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaali majoneesikastikkeen joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri.
- Nypi kuhafileistä mahdolliset ruodot pois. Ripottele kaloille suolaa. Paista kuhafileitä voissa noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Kypsennysaika riippuu kuhafileen paksuudesta.
- Paahda sämpylät lämpimiksi kuivalla pannulla.
- Täytä hampurilaiset. Nosta sämpylälle kaalisalaattia, paistettua kuhaa, punasipulia ja hienonnettua korianteria. Mausta halutessasi kuivatulla chilirouheella. Aseta päälle sämpylänpuolikkaat kanneksi. Tarjoa heti.
Vinkki: Jos kaupasta ei löydy gochujangia, voit korvata sen vaikka srirachalla.