Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Burgerit ja hodarit
Kasvis
11:50 | 19.7.2021

Meksikolaiset papu-nachoburgerit

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Papupihveillä, kirsikkatomaattihillokkeella ja cheddarjuustolla täytetyissä burgereissa rouskuvat nachot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + 1 h hillokkeen tekeytyminen
Helppo

Meksikolaiset papu-nachoburgerit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
perunaburgersämpylää
Papupihvit
1
tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
1
kananmuna
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
muutama kierros
mustapippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
Kirsikkatomaatti-tabascohilloke
500
g
kirsikkatomaatteja
1½
dl
hillosokeria
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
muutama tippa
Tabascoa
Lisäksi
raastettua cheddarjuustoa, rapeaa salaattia, majoneesia, nachoja

Vaiheet

  1. Valmista ensin kirsikkatomaatti-tabascohilloke. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne kattilaan. Lisää hillosokeri, punaviinietikka ja suola. Kuumenna ja anna seoksen kiehua hiljalleen poristen ilman kantta noin 10 minuuttia. Mausta Tabascolla oman maun mukaan. Kaada hilloke purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se sitten jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  2. Huuhtele pavut lävikössä ja kaada kulhoon. Lisää kananmuna. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmennä sipulikuutiota mikrossa täydellä teholla noin minuutti tai kuullota ne pannulla tilkassa öljyä. Lisää papumassan joukkoon sipulit, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle papupihvitaikinaa neljäksi nokareeksi. Muotoile ne pyöreiksi pihveiksi. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla tai hyvin öljytyn parilalevyn päällä. Ripottele raastettua cheddarjuustoa kuuman pihvin päälle .
  5. Kuumenna sämpylät.
  6. Kokoa hampurilaiset. Levitä pohjasämpylälle pari lusikallista kirsikkatomaatti-tabascohilloketta. Lisää pihvi, salaatinlehti, majoneesia ja nachoja. Nosta päälle sämpylänpuolikas kanneksi.

Vinkki: Hilloketta tulee kerralla reilu satsi, ja se säilyy jääkaapissa syötävänä vähintään kuukauden.

Lisää aiheesta
  • Kalaa ja kasvista! Nämä mahtavat burgerit valmistuvat ilman punaista lihaa
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Hampurilainen
kasvishampurilainen
kasvisruoka
Kemut

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini