Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 2 l
15 min
Helppo
Raparperi-sitruunalimu
Ainesosat
800
g
raparperia (5 vartta)
4½
dl
sokeria
4
dl
vettä
2
sitruunaa
LISÄKSI
n. 1½
l
kivennäisvettä tai vichyä
Vaiheet
-
Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.
-
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.
-
Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.
-
Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.