
Öljyssä uuttunut valkosipuli antaa raikkaan tomaattiselle pastalle kivan säväyksen. Tämä ihana pasta on vartissa valmis pöytään.
Paras tomaattipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
-
Lohko tomaatit erikokoisiksi paloiksi isoon kulhoon ja mausta ne etikalla. Valuta kaprikset ja lisää ne tomaattien joukkoon. Ota mozzarellat pois pakkauksistaan ja laita lautaselle odottamaan.
-
Hienonna valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy pannussa ja lisää valkosipuli. Lieden lämpö saa olla matala, ettei valkosipuli ruskistu.
-
Valuta pasta ja lisää valkosipuliöljy kuuman pastan joukkoon. Kaada pasta tomaattikulhoon ja sekoita huolellisesti.
-
Mausta pasta sormisuolalla ja mustapippurilla. Viimeistele ruoka revityillä basilikanlehdillä ja mozzarellalla.
Vinkki Paista halutessasi kaprikset öljyssä rapeiksi. Kuivaa ne ensin huolellisesti talouspaperin välissä, laita pannuun kuumaan öljyyn ja paista, kunnes kaprikset ovat rapeita.
Yhdessä annoksessa 737 kcal, rasvaa 37,3 g (tyydyttynyt 11,3 g), proteiinia 24,5 g, hiilihydraattia 71,8 g.