
Höyrytys tekee seitanin koostumuksesta tasaisen ja tiiviin. Mausteita saa olla reilusti. Täyteläisen vegaanisen kastikkeen kanssa tarjottu seitan on herkullinen viikonloppuruoka.
Seitan kerma-pippurikastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin seitan. Laita kulhoon jauhot, kasvisliemijauhe ja mausteet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vesi, öljy, soijakastike ja savuaromi.
-
Lisää nestemäiset aineet jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes se on tiivis. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja anna levätä 5 minuuttia.
-
Laita seitan leivinpaperipalan päälle ja höyrytä siivilässä tai höyryttimessä kypsäksi, 45–55 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä jääkaapissa.
-
Valmista kastike. Sulata margariini pannussa. Sekoita vehnäjauhot margariinin joukkoon ja ruskista niitä noin 3 minuuttia. Lisää kerma kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon soijakastike, sinappi ja balsamiviinietikka. Lisää pippuri ja suola.
-
Viipaloi seitan ohuiksi viipaleiksi. Paista ne pannussa öljyssä parissa erässä. Tarjoa seitan kerma-pippurikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja mummonkurkkujen kanssa.