Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
10:00 | 7.11.2021

Kurpitsacurry

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Myskikurpitsa on maultaan makeahkoa, joten se kestää hyvin ronskiakin maustamista. Tällä kertaa kurpitsa pilkotaan kypsymään kullankeltaiseen curryyn.

Kurpitsa on mainio aines erilaisiin kasvispatoihin. Se kypsyy meheväksi hajoamatta ja sopii makeahkona erilaisten kasvisten ja mausteiden seuraan.

Tällä kertaa myskikurpitsasta valmistetaan intialaistyylistä currya, jossa maistuvat inkivääri, valkosipuli ja chili. Kullankeltaisen värinsä curry saa kurkumasta.

Nesteenä on kookosmaito, jota lisätään täyteläiseen curryyn jopa kahden tölkillisen verran. Koska kurpitsastakin irtoaa nestettä, curry on hyvä keitellä kypsäksi ilman kantta, jolloin ylimääräinen neste pääsee haihtumaan ja pata sakeutuu.

Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
50 min
Helppo

Kurpitsacurry

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
kuorittua ja kuutioitua myskikurpitsaa
1½
rkl
öljyä
1
pieni sipuli
2
rkl
raastettua inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
keskivahva chili
1
(keltainen/oranssi) paprika
3
rkl
punaista (tai keltaista) currytahnaa
2
tlk (à 400 ml)
kookosmaitoa
1½
rkl
hunajaa
1
tl
kurkumaa
noin ½
tl
suolaa
1
rkl
soijakastiketta
½
sitruunan mehu
2
dl
cashewpähkinöitä
Lisäksi
(thai)basilikaa (tai korianteria), kukkakaaliriisiä (tai tavallista riisiä)

Vaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili.

  2. Kuumenna öljy isossa (vokki) pannussa tai kasarissa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.

  3. Hienonna sillä aikaa paprika ja lisää pannulle yhdessä currytahnan kanssa. Paista minuutin ajan. Lisää kurpitsakuutiot ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää kookosmaito, hunaja, mausteet ja soijakastike ja keitä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.

  5. Purista lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja lisää pähkinät. Tarjoa kukkakaaliriisin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
arkiruoka
curry
kurpitsa
myskikurpitsa

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini