
Mustapippuria omenapiirakassa? Lainasimme idean Australian Masterchef -kisasta. Testaa ja tykästy!
Mausteinen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä jauhot, sokeri ja suola keskenään. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi murumaiseksi. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi, lisää tilkka vettä tarvittaessa. Muotoile taikinasta tiivis pallo, laita kelmulle ja paina litteäksi kiekoksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
-
Kuori ja kuutioi omenat. Halkaise vaniljatanko. Sulata voi pannussa vaniljatangon, tähtianisten ja pippurin kanssa. Lisää sokeri ja omenat. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä sillä aikaa, kun kaulit taikinan.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø noin 24 cm). Ota taikinasta 1/3 erikseen. Kauli isompi pala jauhotetulla alustalla muutama sentti piirasvuokaa suuremmaksi ja siisti taikinan reunat. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan.
-
Poista vaniljatanko ja tähtianikset omenatäytteestä ja levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli loppu taikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Asettele ne täytteen päälle ja voitele kananmunalla.
-
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsä. Suojaa pinta foliolla, jos taikinakuviot tummuvat liikaa.
Vinkki Kaipaatko omenapiirakkaan kanelia? Lisää sitä teelusikallinen taikinaan.