Aasialaisessa kurpitsaleivässä paahdettu myskikurpitsa saa kaverikseen kimchiä ja uppomunan. Viimeistelyn hoitaa trendikäs, rapea chiliöljy.
Aasialainen kurpitsaleipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa kuorineen puoliksi ja koverra siemenet pois. Leikkaa puolikkaat noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille, ripottele päälle öljyä ja suolaa ja paahda uunissa 15–20 minuuttia.
-
Voitele leipäviipaleet majoneesilla. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.
-
Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Riko munat yksitellen laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada etikka kiehuvan veden joukkoon. Laske lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna kattilaan kypsymään noin 4 minuutiksi. Keltuainen jää tällöin sopivan pehmeäksi ja valuvaksi. Keitä munat yksitellen ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.
-
Leikkaa kuori pois kypsistä kurpitsaviipaleista. Lusikoi kimchiä leiville ja lado kurpitsaviipaleita päälle. Laita jokaiselle leivälle uppomuna ja ripottele munan päälle sormisuolaa. Viimeistele leivät purjolla ja rapealla chiliöljyllä.
"rapeaa chiliöljyä"? Rouskuuko se hampaissa? Jos käytetään rapeaa öljyä, lienee leipäviipaleina syytä käyttää juoksevaa leipää...