Kirpeän appelsiinin ja kanan yhdistelmää ei vain voi olla rakastamatta! Tämä kiinalaisista ravintoloista tuttu tahmea kana-annos onnistuu helposti myös kotona.
Kiinalaista hapanimelä-kanaa muistuttava appelsiinikana luottaa talven sitrussesonkiin.
Kirpeän makean appelsiinikanan maut ovat monelle tuttuja kiinalaisista ravintoloista. Herkullisen kastikkeen valmistaminen on helppoa myös kotona.
Annoksessa käytetään broilerin paistileikkeitä, jotka pysyvät mehevämpinä kuin fileepalat ja lihat saavat marinoitua vähintään tunnin ajan.
Ylimääräisestä marinadista tehdään lihalle kastike sakeuttamalla se maissitärkkelyksestä ja vedestä tehdyllä suurusteella. Broilerin kanssa tarjottavaksi sopii keitetty riisi ja pikapaistetut kasvikset.
Appelsiinikana
Ainesosat
Vaiheet
-
Tee marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada 3⁄4 dl marinadia pussiin tai kulhoon. Lisää kana ja anna marinoitua vähintään tunti.
-
Valuta marinadi pois ja paista paistileikkeet öljyssä noin 7 minuuttia per puoli. Siirrä kypsät leikkeet lautaselle ja pidä lämpimänä.
-
Kaada loput marinadista pannulle ja kiehauta. Sekoita sillä aikaa maissitärkkelyksestä ja vedestä suurus. Vatkaa marinadiin ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Nosta paistileikkeet kastikkeeseen.
-
Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.