Glorian ruoka & viini 5/2022
Raparperirisottoa ja thaimaalaisittain maustettua kesäkeittoa. Sitruunabroileria, kokonaisena grillattua kalaa ja yrttikylvetettyjä pottuja. Yhden kulhon meheviä leivonnaisia. Glorian ruoka & viini on täynnä ihania ideoita uuteen ruokakesään!
Mitä viedä tuliaisiksi juhannuksena? Vastaus löytyy heti lehden kannesta, joka on omistettu kaikille mansikkakakun ystäville. Mansikan seurana kakun kerroksissa maistuu iki-ihana ruusu. Kakun voi koota vaikka lasagnevuokaan, jossa se kulkee kätevästi perille.
Kesällä leivotaan muutakin. Lomalaisen herkut syntyvät mehevistä kirsikoista, nektariineista ja aprikooseista yhden kulhon taktiikalla. Raparperista tehdään key lime pie -tyylistä piirakkaa ja superhyvää fariinipaistosta. Raparperinvarsia irrotellaan leivonnaisten lisäksi risottoon ja pyttikseen.
Juhannuspöydän viinit ja maut tulevat tällä kertaa Pohjois-Italian viinialueilta. Tee koko menu alkupalakasviksista välipastaan, grillattuun kalaan ja jälkkäritiramisuun, tai poimi joukosta houkuttelevimmat palat omaan juhannuspöytääsi.
Eikä juhannusta ilman saunaa. Raikkailla suomalais-japanilaisilla eväillä jaksaa saunoa pitkälle yöttömään yöhön.
Ihanat kasvikset loistavat nyt grillissä ja keittiössä. Tekniikka-sarjassamme valmistetaan nyt kasvisvartaita. Ohuiksi viipaleiksi leikatut kasvikset kypsyvät grillissä nopeasti ja tasaisesti. Varhaisperunakausi avataan muhkealla pottujutulla, josta löytyvät superhyvät ohjeet niin juhannuksen näppipaloihin, perunapizzaan kuin muihin lomaruokiin.
Kesäkeitosta on kaksi ihanaa vaihtoehtoa, toinen klassinen ja toinen upean mausteinen. Onneksi kesän aikana ehtii valmistaa vaikka molemmat.
Sesonkiviinijutussa avataan tällä kertaa kukkaisten viinien aromikas maailma. Lehdestä löydät myös 10 hyvää hanapakkausviiniä, joista riittää tarjottavaa isollekin porukalle.
Ihanaa, rentoa ruokakesää!