Mikä yhdistää mahtavia sämpylöitä, rapeaa pataleipää ja helppoja rieskoja? Kaikki ne kuuluvat top 10 leipäreseptin listallemme. Leivo omasi!

  1. Fantastinen leipä. Tälle leivälle on oma vannoutunut fanikuntansa. Ainakin niin voi päätellä siitä, kuinka suosittu tämä fantastisen leivän resepti on. Ohjeella valmistuu vaaleita, ihanan sitkeitä vehnäsämpylöitä, joiden kuori on kauniin ruskea ja uskomattoman rapea. Resepti on superhelppo, koska taikinaa ei varsinaisesti tarvitse vaivata, eikä kohottaakaan kuin kerran. Sämpylöitä ei myöskään pyöritellä tai muotoilla, vaan taikina vain leikataan paloiksi pellille.
  2. Rapeat sämpylät. Sopan toiseksi suosituin leipäohje kulkee fantastisen leivän jalanjäljissä. Sämpylätaikina leivotaan kuitenkin osittain hiivaleipäjauhoilla ja taikinaa vaivataan viidestä kymmeneen minuuttia, jotta siihen saadaan hyvä sitko. Vaiva ja vaivaaminen kannattaa, sillä taikinasta syntyy pari pellillistä pinnalta rapeita ja sisältä kuohkeita sämpylöitä.
  3. Superhelpot aamiaissämpylät. Näiden sämpylöiden taikina on kuin kohotettua tuorepuuroa. Taikinan valmistukseen menee pari minuuttia, ja kaikki vaiheet onnistuvat upottamatta käsiä taikinaan. Voit käyttää taikinaan mitä tahansa puurohiutaleita. Osan hiutaleista voi myös vaihtaa leseisiin. Taikina kohotetaan yön aikana jääkaapissa, jonka jälkeen se on valmista lusikoitavaksi pellille.
  4. Kaurapataleipä. Sämpylöistä pataleivän maailmaan! Hurjan suosittu resepti yhdistää kaksi trendiä, kauran ja pataleivän. Kaurajauhoilla ja -leseillä rikastettu pataleipätaikina saa kohota rauhassa. Leipä paistuu padassa uskomattoman muhkeaksi ja rapeakuoriseksi.
  5. Pehmeä peltileipä. Viidenneksi suosituin leipäreseptimme on peltileipä, jonka taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Pehmeyden salaisuus on löysä taikina, jossa on mukana myös jugurttia. Pellillisestä riittää isollekin porukalle.
  6. Gluteeniton ryynirieska. Taas pelti käyttöön! Tämä gluteeniton, tattarihiutaleista valmistettu ryynirieska paistuu pannarimaisen pehmeäksi ja ohueksi. Valmistukseen tarvitset vain tunnin elämästäsi: puolessa tunnissa hiutaleet turpoavat paistovalmiiksi, toiset puoli tuntia rieska paistuu uunissa. Tattarin sijaan voit käyttää myös gluteenittomasti tuotettuja kaurahiutaleita.
  7. Siemennäkkäri. Listan ainoa näkkileipä on hittiherkusta paikkansa vakiinnuttanut siemennäkkäri. Pitsimäisen ohut, herkullisen paahtunut ja ihanan rapea sopii paitsi sellaisenaan naposteluun, myös juustotarjottimelle. Koska jauhoja ei käytetä lainkaan, tämä siemennäkkäri on gluteeniton.
  8. Saaristolaisleipä. Sopan saaristolaisleivän suosio kasvaa aina ennen joulua ja juhannusta. Klassikkoleipä valmistuu sekoittamalla piimän joukkoon siirappia, kaljamaltaita, hiivaa ja jauhoja. Saat ohjeella kahdesta kolmeen ihanaa leipää, jotka mahtuvat kapeissa leipävuoissa paistumaan uuniin yhtä aikaa.
  9. Naanleipä. Ihanat intialaiset naanleivät onnistuvat Sopan ohjeella puolessa tunnissa. Vaikka taikina kohotetaan hiivalla, sen käyttöön suhtaudutaan suurpiirteisesti: leivät kohoavat paistamisen aikana sen minkä ehtivät. Ja kyllähän ne ehtivät, kun reippaan kuuma uuni pistää taikinan kurpruilemaan.
  10. Perunalepuskat. Listan viimeisin, vaan ei vähäisin, on oikea arjen pelastaja! Kun jääkaapissa on edelliseltä aterialta jäänyttä perunamuusia, nämä ihanat rieskaset ovat käden ulottuvilla. Ohje sopii hyvin muunneltavaksi käyttämällä eri jauhoja ja hiutaleita. Nokare voita sulamaan kuuman rieskan päälle, ja valmista on.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla