Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 638 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleipä tehdään nyt kaurasta! Kaurapataleipään syntyy ihanasti rapsahtava kuori ja mehevä sisus ilman taikinan vaivaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus 12-16 t + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
5
dl
kaurajauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
5
dl
vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kääntele taikina palloksi. Peitä pallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  3. Pane kannellinen pata uuniin ja säädä uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Kun taikina on kohonnut, ota kuuma pata uunista ja siirrä taikina pataan. Nosta kansi päälle ja laita pata uuniin. Paista leipää uunissa kannen alla 30 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. Ota pata uunista ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

Kommentit (20)

Vierailija

Kohoaako taikina noin vähällä hiivan määrällä?
Taikinaan ei siis tule hunajaa tai siirappia, niinkuin yleensä leipätaikinoihin tulee.

Vierailija

Vain 10 dl jauhoja? Meillä taikinasta tuli aivan velliä tuolla määrällä, ja pöydälle sai kaataa jauhoja useamman desin ettei taikina valunut aivan lattialle.

Vierailija

Voithan laittaa vaikka pajunkuorta sekaan, mutta silloin leipä ei ole ohjeen mukainen.

Vierailija

Taikina kohoaa hyvin pienellä hiivamäärällä, koska sen tulee kohota niin monta tuntia.
Taikinan kuuluu myös olla paljon tavallista taikinaa löysempää ja halutessaan voi lisätä jauhoja kohotuksen jälkeen samalla, kun pyörittelee taikinaa palloksi.

ajatustenRikastuttaja

Kauraleipähän tämä ei ole vaan sekahiivaleipä. Leivästä ei tee kaura tai ruis tai ohraleipää se että vehnäjauhoihin laitetaan jotain muuta jauhoa.

mutzi

Kaurajauhoja? Kauraryynejä vai jotain muuta?

Vierailija

Miten iso pata pitää olla?

olio

Kauraleipä josta puolet on vehnää.

Patakauraleipä!

Enää ei riitä, että etusivulta siirtyy aihesivulle, vaan rahastavat lisää klikkejä.

Pata, kattila, kauha, ilo, onn...

Älkää käyttäkö mitään vehnäjauhoja, vaan etsikää joku hyvä kotimainen gluteeniton jauhoseos, niin  tulee terveellinen ja maukas leipä.

Leipuri Kuivahiiva

Aivan ihana rapsakka leipä tuli ja vähällä vaivalla. Jauhoja laitoin hiukkasen enemmän leivontavaiheessa.

FunkyPilot_Vesa
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Helpon näköinen ohje. Pitää kokeilla täällä Kiinassa. 

Vesa Turpeinen

No eipä näy olevan oikeita leipojia täällä kommentoimassa.
Hiiva kohottaa pitkällä käymis ajalla.
Ei oo pakko vaivata pöydällä,, suoraan nostatusastiasta kuumaan pataan.
Ohjeessa mainittiin padan tilavuuskin.
LUKEKAA HYVÄT IHMISET !!!!!!!

Näyttää herkulliselta

Sokea kana täällä enkä leipuri todellakaan, mutta kattilan tilavuutta en vain löydä. Siksihän tässä ohjeita luetaan, kun ei leipuriksi tullut opis

Vierailija

Leivästä tuli oikein hyvä. Käytin vehnäjauhoja 3dl ja hiivaleipäjauhoja 2dl ja laitoin suolaa vain 1tl.

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meidän Perhe on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Siideri mehevöittää pataleivän ja antaa taikinaan juuri sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Voit tehdä ohjeella neljä pientä leipää tai yhden ison.

Huomaa, että pataleivän taikina saa tekeytyä hitaasti yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä leipää tai 1 iso
Valmistusaika
35 min + kohotus 12 t + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siideri-pataleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
2
tl
suolaa
½
tl
kuivahiivaa
4
dl
omenasiideriä
1
rkl
hunajaa
dl
kokonaisia hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Kuumenna siideri 42-asteiseksi ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös hunaja ja pähkinät. Peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinan tekeytyä vähintään 12 tuntia.
  2. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Taittele reunoja muutamia kertoja taikinan keskelle, kunnes taikina tuntuu hieman napakammalta. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
  3. Nosta neljä pientä uuninkestävää kannellista pataa tai yksi iso pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pyyhkäise kuumat padat öljyllä. Annostele taikina patoihin kauhalla ja peitä kannella.
  4. Paista pieniä pataleipiä uunissa ensin 15 minuuttia. Nosta kannet pois ja jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia. Jos teet yhden ison pataleivän, paista sitä kannen kanssa 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät leivät leivinliinan sisälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Koukuttavan makea ja raikas ambrosiakakku on klassikko, joka saa mehevyytensä tuoreesta appelsiinista. Pinnalla rapsahtava sokeripinta on piste iin päälle.

Vinkki! Ambrosiakakun päällä on perinteisesti sukaatteja, mutta ohuet appelsiininkuorisuikaleet ovat sievempiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsentäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ambrosiakakku

Ainekset

100
g
voita
3
munaa
dl
sokeria
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa
½
dl
appelsiinin mehua
Kuorrutus ja koristelu
3
dl
tomusokeria
noin 3
rkl
appelsiinin mehua
(luomu)appelsiinin kuorta suikaleina

Työvaiheet

  1. Sulata voi, anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää appelsiininkuoriraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula. Lisää kerma ja mehu. Sekoita varovasti käännellen.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia. Anna jäähtyä vartti ennen kumoamista.
  5. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu notkeaksi kuorrutteeksi. Valuta se täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki! Voit kostuttaa kakun ennen kuorruttamista puolella desillä appelsiinimehua.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Näiden superherkullisten kanelirullien juju on siinä, että taikinaan tulee hyvin vähän sokeria ja rasvaa, mutta väliin senkin edestä. Päällä on hyvä voi-tuorejuustokuorrutus, joka kruunaa herkun.

Taikinasta voi tehdä pieniä pullia paperivuokiin, tai sitten voi tehdä esim. reilun kokoisen "bostonkakun".
Kuvan bostonkakkuun on käytetty n. puolet taikinasta ja toisesta puolesta tuli 12 kpl pikkupullia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 pikkupullaa
Valmistusaika
1,5 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Maailman maukkaimmat kanelirullat

Ainekset

2,5
dl
maitoa
25
g
hiivaa
2
tl
hienoa sokeria
1
kpl
muna
20
g
sulatettua voita tai leivontamargariinia
7,5-8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
70
g
voita
125
g
ruskeata sokeria
2
tl
kanelia
Kuorrutus
125
g
Philadelphia juustoa tmvast maustamatonta tuorejuustoa
70
g
pehmeää voita
120
g
tomusokeria
2
tl
vaniliinisokeria
1-2
tl
maitoa

Työvaiheet

- Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää hiiva
- Lisää kuivat aineet sekä voisula
- Vaivaa taikina huolellisesti, jotta siihen tulee hyvä sitko. Taikinan voi jättää vähän löysähköksi,
sillä leipoessa on hyvä lisätä jauhoja leivinpöydälle.
- Anna nousta huoneenlämmössä n. tunti
- Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi
- Lisää täyte
Täyte: sulata voi ja sivele se siveltimellä taikinan päälle,
ravistele voin päälle ruskea sokeri ja kaneli

- Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä mieleisen kokoisia pötkylöitä ja laita
paperivuokiin/ ja tai irtopohjaiseen vuokaan, jolloin saat pullakakun.

- Voitele munalla

Paista 180 asteisessa uunissa n. 18 minuuttia

Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet hyvin keskenään tahnamaiseksi seokseksi.
- Laita täyte muovipussiin ja tee pieni reikä kulmaan.
- Pursota hieman lämpöisten pullien päälle täyte ja nauti.

Kommentit (0)