Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 597 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleipä tehdään nyt kaurasta! Kaurapataleipään syntyy ihanasti rapsahtava kuori ja mehevä sisus ilman taikinan vaivaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus 12-16 t + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
5
dl
kaurajauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
5
dl
vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kääntele taikina palloksi. Peitä pallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  3. Pane kannellinen pata uuniin ja säädä uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Kun taikina on kohonnut, ota kuuma pata uunista ja siirrä taikina pataan. Nosta kansi päälle ja laita pata uuniin. Paista leipää uunissa kannen alla 30 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. Ota pata uunista ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

Kommentit (20)

Vierailija

Kohoaako taikina noin vähällä hiivan määrällä?
Taikinaan ei siis tule hunajaa tai siirappia, niinkuin yleensä leipätaikinoihin tulee.

Vierailija

Vain 10 dl jauhoja? Meillä taikinasta tuli aivan velliä tuolla määrällä, ja pöydälle sai kaataa jauhoja useamman desin ettei taikina valunut aivan lattialle.

Vierailija

Voithan laittaa vaikka pajunkuorta sekaan, mutta silloin leipä ei ole ohjeen mukainen.

Vierailija

Taikina kohoaa hyvin pienellä hiivamäärällä, koska sen tulee kohota niin monta tuntia.
Taikinan kuuluu myös olla paljon tavallista taikinaa löysempää ja halutessaan voi lisätä jauhoja kohotuksen jälkeen samalla, kun pyörittelee taikinaa palloksi.

ajatustenRikastuttaja

Kauraleipähän tämä ei ole vaan sekahiivaleipä. Leivästä ei tee kaura tai ruis tai ohraleipää se että vehnäjauhoihin laitetaan jotain muuta jauhoa.

mutzi

Kaurajauhoja? Kauraryynejä vai jotain muuta?

Vierailija

Miten iso pata pitää olla?

olio

Kauraleipä josta puolet on vehnää.

Patakauraleipä!

Enää ei riitä, että etusivulta siirtyy aihesivulle, vaan rahastavat lisää klikkejä.

Pata, kattila, kauha, ilo, onn...

Älkää käyttäkö mitään vehnäjauhoja, vaan etsikää joku hyvä kotimainen gluteeniton jauhoseos, niin  tulee terveellinen ja maukas leipä.

Leipuri Kuivahiiva

Aivan ihana rapsakka leipä tuli ja vähällä vaivalla. Jauhoja laitoin hiukkasen enemmän leivontavaiheessa.

FunkyPilot_Vesa
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Helpon näköinen ohje. Pitää kokeilla täällä Kiinassa. 

Vesa Turpeinen

No eipä näy olevan oikeita leipojia täällä kommentoimassa.
Hiiva kohottaa pitkällä käymis ajalla.
Ei oo pakko vaivata pöydällä,, suoraan nostatusastiasta kuumaan pataan.
Ohjeessa mainittiin padan tilavuuskin.
LUKEKAA HYVÄT IHMISET !!!!!!!

Näyttää herkulliselta

Sokea kana täällä enkä leipuri todellakaan, mutta kattilan tilavuutta en vain löydä. Siksihän tässä ohjeita luetaan, kun ei leipuriksi tullut opis

Vierailija

Leivästä tuli oikein hyvä. Käytin vehnäjauhoja 3dl ja hiivaleipäjauhoja 2dl ja laitoin suolaa vain 1tl.

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Raparperin ja ruusuveden makuinen kukkakku saa hunnuksen koko kedollisen kukkasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kukkaniittykakku

Ainekset

2
dl
raparperia kuutioina
1/2
dl
vettä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
ruusuvettä
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
50
g
voita
1
pkt (200 g)
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
1
tl
ruusuvettä
5-6
dl
syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

Työvaiheet

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paista kakkupohja uunivuoassa, hunnuta jogurtilla virkistetyllä kermavaahdolla ja koristele marjoilla, niin saat uudenlaisen haastajan perinteiselle täytekakulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vuokakakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata rouheena
½
dl
pistaasipähkinää rouhetta
Päälle
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
8
dl
marjoja tai hedelmiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suk­laarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuut­tia vuoassaan.
  5. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle. Koristele marjoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Hieno oivallus, jos tarvii kuljetella kakkua jonnekn, kaipaako kakkuosa kostutusta...

NamNamNam

Tuota pitää kokeilla! Jos marjat laittaa kakun päälle jo ennen kermaa tai suurimman osan niistä, kostuttavat ne kakkua, ainakin pakastemarjat. Ja sitten kerma-jogurttia päälle ja sitten vielä loput marjat koristeeksi. Wau!

Tarkkana kuin porkkana

Vaikuttaa hyvältä. Jos on teflonvuoka, ei voi lusikalla ottaa kakkua, koska se naarmuttaa vuokaa.

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei oo munaton, jos majoneesissa on kananmunaa.

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei,

Otin tämän huomioon, silloin valitaan vegaani majoneesi. Oletko maistellut? Maku on todella hyvä ja hintakin samoissa kuin tavallisen majoneesin.  Iloisia kokkailuja!

Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (1)

Vierailija

Minkä kokoiseen pyöreään vuokaan ohje sopisi? Onko gruyere tarkoitus raastaa ja lisätä mascarponetäytteeseen vai murustaa pinnalle?