
Uskoisitko, että herkullinen leipä voi valmistua jopa alle puolessa tunnissa? Kyllä! Pikaleivät leivotaan alustamatta, vaivaamatta ja ilman pitkiä kohotusaikoja. Näihin leipäohjeisiin ihastuvat nekin, jotka eivät yleensä niin leipomispuuhista välitä.
Parhaissa ja nopeissa leipäohjeissa raaka-aineet ovat myös useasti edulliset.
Irlantilainen soodaleipä
Ei uskoisi, että nämä leivät ei ole hiivaleipiä. Soodalla kohotettava irlantilainen soodaleipä kohoaa uunissa limppumaisen muhkeaksi. Kun taikinan valmistamiseen ei käytetä hiivaa, ei sitä tarvitse vaivata tai kohotella pitkiä aikoja. Leipä onkin valmis puolessa tunnissa. Soodaleipä on parhainta juuri paistettuna, mutta voit piristää sen seuraavana päivänä paahtamalla leivänpaahtimessa.
Ohjeen irlantilaiseen soodaleipään löydät täältä.
Oliiviskonssit
Suolaiset skonssit ovat näppäriä vartissa valmistuvia leivonnaisia, jotka käyvät hyvin leivän korvikkeeksi. Oliiveilla maustetut lämpimäiset saavat mahtavan lisämaun myös parmesaaniraasteesta. Oliiviskonssit ovat niin meheviä ja maukkaita, etteivät ne kaipaa päälle voita tai muita höysteitä.
Ohjeen oliiviskonsseihin löydät täältä.
Pannuleivät
Tässä saattaa olla maailman helpoin leipätaikina: kulhoon pari kupillista jauhoja, ripaus suolaa ja loraus vettä, ainekset suitsait sekaisin ilman pitkiä vaivauksia. Taikina onkin saman tien leivontavalmis. Ohueksi kaulitut leivät paistetaan kuumalla paistinpannulla herkullisen ruskeapilkullisiksi. Uunitta valmistuvien litteiden leipien leipominen onnistuu myös ulkoilmassa muurinpohjalla.