
Uppopaistetut omenarenkaat ovat ehkä mahtavinta, mitä omenasta saa. Churromaiset rapeat rinkulat on ihana dipata sulaan suklaaseen, mutta ne ovat herkkua sellaisenaankin.
Omenadonitsit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Riko joukkoon kananmunat ja kaada vissyä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes saat paksun taikinan.
-
Kuori omenat ja poista kodat omenaporalla. Leikkaa omenoista noin puolen senttimetrin paksuisia renkaita.
-
Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Vähennä lämpöä, kun rasva on riittävän kuumaa. Jos et omista lämpömittaria, pudota kuumaan öljyyn taikinapala. Lämpötila on sopiva, kun taikinapala alkaa poreillen kiehua. Kasta omenarenkaat taikinaan ja paista ne erissä molemmin puolin, yhteensä noin 7 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan ja kierittele hiukan jäähtynyneinä sokeri-mausteseoksessa.
-
Tee suklaakastike. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Tarjoa lämpimänä kuumien omenadonitsien kanssa.