
Frittaa muikkuja ja ohuita sitruunaviipaleita Elm-ravintolan tyyliin. Simppeli annos aiheuttaa ruokapöydässä silkkaa mielihyvän hyrinää.
Frittimuikut ja -sitruunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele muikut lävikössä kylmällä vedellä.
-
Kiehauta 1 dl vettä ja suola pienessä kattilassa. Kaada suolaliemi teräskulhoon ja lisää 9 dl kylmää vettä ja muikut. Anna maustua noin 15 minuuttia.
-
Pese sitruunat ja leikkaa niistä päädyt pois. Viipaloi sitruunat ohuiksi.
-
Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kanamuna ja lisää sinappi kapeaan korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjaan kiinni, käynnistä sekoitin ja lisää jouk- koon öljy ohuena nauhana. Purista joukkoon sitruunamehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita yhdessä mausteiden kanssa majoneesin joukkoon.
-
Laita jauhot ja suola kulhoon. Lisää olut ja vispaa taikina tasaiseksi.
-
Valuta muikut lävikössä. Kaada ne talouspaperin päälle lautaselle ja painele talouspaperilla kevyesti.
-
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpala ruskistuu öljyn pinnalla kauniisti poreillen. Dippaa muikut taikinaan, ja siirrä ne pataan. Kypsennä muikkuja muutamassa erässä noin 2–3 minuutin ajan. Käännä kaloja kerran paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät muikut reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
-
Kypsennä seuraavaksi sitruunat samalla tavalla: dippaa sitruunaviipaleita taikinaan, ja laita pataan paistumaan noin 2 minuutiksi. Valuta sitruunaviipaleita hetki talouspaperin päällä, ja nosta ne kalojen kanssa tarjolle.
Vinkki Ohutkuorisissa luomusitruunoissa on vähiten kuoren ja hedelmälihan väliin jäävää valkoista, kitkeränmakuista kalvoa. Mitä ohuemmat sitruunaviipaleet, sen parempi. Terävän veitsen sijaan sitruunat voi viipaloida mandoliinileikkurilla.