Monen tunnin haudus takaa pehmeästi luusta irtoavan lihan. Tuhdin lihapadan kanssa voi tarjota raikasta vihersalaattia ja leipää gremolatalla tai italialaiseen tapaan risottoa tai polentaa.
Klassinen osso buco
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
-
Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkanat ja selleri. Suikaloi sipulit ja valkosipuli. Leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi ja selleri noin 2 cm:n kuutioiksi.
-
Suolaa lihakiekot molemmin puolin ja pyörittele ne vehnäjauhoissa.
-
Kuumenna oliiviöljy laakeassa kattilassa ja paista lihoihin kullanruskea väri.
-
Nosta lihat pois kattilasta ja lisää sipulit, porkkana, selleri, timjaminoksat ja laakerinlehdet kattilaan. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska.
-
Nosta lihat kattilaan ja kaada liemi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan kypsyä miedolla lämmöllä vähintään 3 tuntia. Voit kokeilla lihan kypsyyttä pienellä veitsellä. Lihan tulisi tuntua pehmeän kypsältä ja irrota luusta.
-
Hienonna persilja ruoan viimeistelyksi.